Šćepanović: Pokazali smo da možemo

"Moramo da nastavimo u istom ritmu, jer je tek trećina prvenstva. Četiri boda prednosti mnije mnogo, to su dvije utakmice, ali s druge strane mogu da budu jako značajna ako nastavimo dobro da igramo”, rekao je Marko Šćepanović
0 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marko Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.10.2015. 19:20h

Mladost je u derbiju kola savladala Rudar i najavila šampionske ambicije, jer nakon minimalnog trijumfa ima četiri boda više od aktuelnog šampiona i prvog favorita crnogorskog prvenstva.

Podgoričani, međutim, u fudbalskom žargonu rečeno, spuštaju loptu, euforija im je najmanje potrebna nakon svega 11 odigranih kola.

"Pobjeda kao svaka pobjeda, vrijedi tri boda, ali je ova ipak malo značajnija, jer smo pobijedili aktuelnog šampiona i ekipu koja je uz nas pokazala najviše u dosadašnjem dijelu sezone. Ipak, nema euforije, trijumf će dobiti na značaju tek ako bude vrijedio u konačnom zbiru. Moramo da nastavimo u istom ritmu, jer je tek trećina prvenstva. Četiri boda prednosti nije mnogo, to su dvije utakmice, ali s druge strane mogu da budu jako značajna ako nastavimo dobro da igramo”, rekao je junak trijumfa Marko Šćepanović.

Iskusni napadač ističe da je Mladost dokazala da može mnogo.

"Ova utakmica je bila važna jer smo htjeli sebi da pokažemo jesmo li spremni ili ne. Dakle, samo sebi, nikako ostalima. I mislim da smo položili taj ispit, jer smo i prošle godine bili u sličnoj situaciji, uvijek oko vrha, ali smo gubili bodove kada je bilo najvažnije i kada niko nije očekivao da možemo da kiksamo. Mislim da igramo dobar i zreo fudbal, jer nije lako dobiti šest od sedam utakmica u ligi koja je toliko izjednačena, gdje svako svakog može da dobije", istakao je Šćepanović.

Četiri boda razlike nije malo...

"Ne osjećamo pritisak, mislim da je on i dalje na Rudaru. Oni su šampioni, oni su istakli šampionske ambicije prije početka sezone. Dakle, oni moraju, mi ne moramo ništa. S druge strane, znamo da će nam biti teže sad kada smo jasno na prvom mjestu, sve će oči biti uprte u nas, ali trebalo bi da smo dovoljno iskusni da ne podlegnemo pritisku".

Šćepanović je na sedam utakmica postigao isto toliko golova ove sezone.

"Mislim da sam sazreo, što najbolje pokazuje činjenica da golove dajem u najvažnijim utakmicama, u derbijima".

Bonus video: