Jaja Ture: Zvijeri su mi se smijale, sve mi se smučilo

„Svi misle da sam srećan. Osvojio sam mnogo toga, zaradio mnogo, ali ne - nisam srećan! Štaviše, smučilo mi se sve ovo”, kategoričan je Ture
1 komentar(a)
Jaja Ture, Foto: Beta/AP
Jaja Ture, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.10.2015. 11:55h

Kada je Jaja Ture pravi, Mančester siti pobjeđuje. Ali, ostrvskim tabloidima to nije dovoljno, a izgleda da je sjajni vezista izgubio strpljenje, pa je u razgovoru za „L’Ekip” otkrio mu se smučio život u Engleskoj.

Reprezentativac Obale Slonovače je prvi na meti kritika kada timu ne ide, a britanskoj žutoj štampi mnogo je interesantnije da li je prevario suprugu, da li sa ovim posljednjim igrama zaslužuje platu od milion funti mjesečno... Pitaju se da li je Ture zreo za transfer listu ili može da krene u, kako navode, novi početak.

„Kakav novi početak?! Pa prošle sezone smo bili drugi na tabeli u najjačoj ligi na svijetu, postigao sam 12 golova, iako zbog Afričkog kupa nacija nisam igrao dva mjeseca. I onda kažu da nisam igrao na ranijem nivou?! A ne sjećam se da su me hvalili kada sam postigao 26 u sezoni ranije, a 20 u Premijer ligi. Razumijete zašto osjećam gađenje. Kada je loše, ističu moje greške, kada sve ide kako treba - ćute. Koriste se trikovima da me isprovociraju”, rekao je Ture.

Sjajni vezista je bez pauze nastavio da otvara dušu.

„Čim sam došao 2010. godine govorili su da ću ubiti fudbal. Govorili su o mojoj plati, pričali da je to sramota, a ja sam samo došao da pomognem klubu da raste i osvaja titule. Ali, zvijeri su mi se smijale. Pitale se šta to Jaja Ture može da promijeni. I šta se desilo? Osvojili smo skoro sve. Ne ja sam naravno, ali nisam čuo da me je neko pohvalio. Odvratno”.

Na kraju je poručio da je tužan na „Etihadu”.

„Svi misle da sam srećan. Osvojio sam mnogo toga, zaradio mnogo, ali ne - nisam srećan! Štaviše, smučilo mi se sve ovo”, kategoričan je Ture.

Da li je ovo najava odlaska fenomenalnog veziste? Čekamo naredne prelazne rokove...

Bonus video: