Platini: Sramota me je što mi se ime provlači kroz blato

„Moji advokati prate proceduru Fife i uključiću i Sud za sportsku arbitražu ako bude potrebno. Nadam se da će se sve ovo brzo završiti”, rekao je Platini
0 komentar(a)
Platini, Foto: Reuters
Platini, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.10.2015. 11:26h

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini priznao je da nema nikakav pisani ugovor o tome da je 2011. primio dva miliona švajcarskih franaka od Sepa Blatera, zbog čega su švajcarske vlasti prije 10 dana pokrenule istragu.

Platini i Blater su prošle sedmice suspendovani na 90 dana dok traje istraga, a Švajcarac je rekao da je novac koji je dao Francuzu za savjetodavne usluge bio dio „džentlmenskog sporazuma”.

Platini je u intervjuu francuskom „Mondu” potvrdio da je sporna isplata obavljena „sporazumom dvojice ljudi”, jer je vjerovao Blateru.

„Dugo nisam imao advokata ili agenta da pregovara u moje ime, već sam to radio sam. Blater je trebalo da ponove postane predsjednik Fife i vjerovao sam mu”, naglasio je Platini.

On je insinuirao da Blater „želi da ga politički uništi” preko ovog skandala sa isplatom novca, s obzirom na to da su mu se time drastično smanjile šanse da bude izabran za predsjednika FIFA.

Platini je do ove istrage važio za favorita na predsjedničkim izborima koji su zakazani za februar 2016.

Fudbalska asocijacija Engleske suspendovala je prošle sedmice podršku Platiniju u njegovoj kandidaturi za prvog čovjeka FIFA, iako su ga prethodno podržala sva 54 člana UEFA.

Legendarni francuski fudbaler je poručio da je novac koji je dobio i zaradio.

„Radio sam na promjeni globalnog fudbalskog kalendara i na ‘Projektu Gol’, koji je namijenjen pomoći siromašnijim federacijama širom svijeta. Bio sam sa Blaterom na mnogim putovanjima. Ukratko, stvarno sam radio i mnogi to mogu da potvrde”.

Poručio je da će se boriti da zaštiti ugled.

„Suspendovan sam na tri mjeseca, ali me najviše nervira što sam stavljen u isti koš sa ostalima. Sramota me je što mi se ime provlači kroz blato. Moji advokati prate proceduru Fife i uključiću i Sud za sportsku arbitražu ako bude potrebno. Nadam se da će se sve ovo brzo završiti”, zaključio je Platini.

Bonus video: