Anćeloti: Nikad ne bih trenirao Inter

„Ne bih mogao da vodim Inter. Proveo sam mnogo godina u Milanu i to je pitanje poštovanja svoje i istorije kluba koji sam vodio”, rekao je Karleto
1 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: GOAL.COM
Karlo Anćeloti, Foto: GOAL.COM
Ažurirano: 19.10.2015. 09:57h

Karlo Anćeloti je potpisao ugovor. Ne sa nekim timom, već sa renomiranim fudbalskim portalom Goal.com, čiji će biti stručni komentator za mečeve Lige šampiona.

Italijanski stručnjak je u razgovoru za svoje nove poslodavce otkrio da postoji nekoliko klubova koje nikada ne bi trenirao, a imenovao je samo Inter. Naravno, iz poštovanja prema Milanu, u kojem je proveo osam sezona.

„Ne bih mogao da vodim Inter. Proveo sam mnogo godina u Milanu i to je pitanje poštovanja svoje i istorije kluba koji sam vodio. Ima mnogo klubova koje bih izbjegao. Ne mogu da idem protiv svoje prošlosti”, rekao je Karleto.

Čovjek koji je sa „rosonerima” dva puta bio prvak Evrope, a jednom Italije, priznao da je ovog ljeta razmišljao o povratku na „San Siro”, ali da je odustao zbog operacije leđa.

„Kada sam završio sa Realom, razgovarao sam sa Galijanijem. Sreli smo se u Madridu, ali sam morao da se operišem. Bio bih odsutan četiri mjeseca i ne bih mogao da radim maksimalno. To me je malo razočaralo, ali je bilo ispravno da to uradim i u Milanu su to razumjeli”.

Anćeloti je na kraju poručio da bi se u budućnosti vratio u Milan ili Pari Sen Žermen.

„Imao sam sreću da uživam svugdje gdje sam bio trener. Zato ne mogu da kažem da se ne bih vratio u neki klub. Definitivno bih se vratio u Milan, kao i u PSŽ. Bez obzira na to kako su se te saradnje završile, to su iskustva na koja imam divna sjećanja”, poručio je jedan od najboljih trenera svijeta.

Anćeloti je istakao i da nije pregovarao sa bilo kim iz Liverpula, iako se o tme pričalo u medijima.

„Kad je neko mjesto slobodno, odmah se pominju treneri koji su bez posla, pa je i moje ime ubačeno u čitavu priču, ali nisam pričao ni sa jednim od direktora Liverpula”, rekao je 56-godišnjak iz gradića Ređola.

Bonus video: