„Romantičarima” pripao prvi krug

Nakon prvog kruga u Telekom 1. CFL, Mladost je lider sa četiri boda prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona Rudara
2 komentar(a)
Marko Šćepanović Mladost Rudar, Foto: Zoran Đurić
Marko Šćepanović Mladost Rudar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.10.2015. 21:38h

Oduševljenim kricima zagrljeni u krugu igrači Mladosti proslavili su pobjedu u derbiju.

Taj gest zajedništva ponajbolje je odslikao jedinstvo u timu, zahvaljujući kojem su i uspjeli da sačuvaju mirnoću i kazne Rudar za promašaje tokom dominacije u prvom poluvremenu.

A trpjela je Mladost invaziju Rudara, strpljivo čakajući svoju priliku. Gosti su nošeni oreolom aktuelnog prvaka igrali kao da je duel pod Golubinjom.

Potisli su Mladost na njenu polovinu, stvarali i promašivali prilike.

Prvu u 5. minutu Ivan Knežević kada je loptu glavom poslao pored gola sjajnog Vuka Radovića.

No, Mladost je odgovorila tri minuta kasnije, kada je nakon razmjene sa Damirom Kojaševićem Milan Đurišić izašao ispred Miloša Radanovića, ali je iskusni čuvar mreže odlično zatvorio ugao.

Bilo je to sve od Mladosti u prvom poluvremenu, dok je Predrag Brnović dva puta bio u prilici da pogodi glavom. Ni Draško Božović nije pogodio sa nekoliko metara na ubacivanje Neđeljka Vlahovića.

Upravo je kapiten Rudara Vlahović bio najbliži golu kada je raspalio iz slobodnjaka sa 30 metara, a ostala je dilema da li je lopta od prečke prešla gol liniju Mladosti u 18. minutu?!

Mladost je sve to strpljivo istrpjela, bez grča i nervoze čekala je šansu koju su isuviše samopouzdani gosti dozvolili u 49. minutu.

Potcjenjivački stav, uprkos podatku da je Mladost derbi dočekala sa liderske pozcije, osvetio se gostima - Ivan Novović je gurnuo loptu ka lijevoj korner zastavici, a Luka Pejović je iz prve uputio savršen centaršut na kapitena Marka Šćepanovića, koji je na drugoj stativi loptu glavom zakucao u mrežu.

"Iskoristili smo šansu koja nam se ukazala, a onda smo uspjeli da 'umrtvimo' igru i organizujemo nekoliko dobrih kontranapada. Prvi krug je gotov, a mi smo prvi sa četiri boda prednosti. Nije to ni veliko, ali ni malo. No, do zimske pauze moramo nastaviti u ovom ritmu. Sada se pokazuje koliko je dobro što je Mladost sačuvala veliki broj igrača iz tima koji je osvojio Kup. Teško je, jer nemamo klasičnog napadača, ali to Šćepanović neutrališe golovima i sjajnom igrom iz drugog plana", naglasio je Mirko Raičević, najiskusniji igrač Mladosti.

Rudar kao da je bio druga ekipa u nastavku i osim jedne šanse Kneževića, koji je u 77. minutu u gužvi udario Šćepanovića za direktno isključenje, opasan je još samo bio pokušaj rezerviste Miroja Jovanovića u 88. minutu.

I Mladost je imala još dva dobra pokušaja, ali je udarac Novovića odbranio Radanović, a lopta je nakon „bombe” Pejovića u finišu prohujala iznad prečke.

"Čestitam Mladosti na pobjedi, ali sada sam ubijeđen da ćemo na kraju biti prvi. I to nezavisno od toga da li ću ja ili neko drugi voditi ekipu. Dominirali smo i stvarali šanse, pogotovo u prvom poluvremenu i znamo da smo bolja ekipa. Tačno je da nas je šokirao taj gol, potom i isključenje, ali moje viđenje je da smo bili bolji i nije lako ovako izgubiti", zaključio je Mirko Marić, trener Rudara.

Bonus video: