Trio za titulu: Ubjedljive pobjede Sitija, Junajteda i Arsenala

Na debiju Jirgena Klopa u Premijer ligi Liverpul remizirao na gostovanju Totenhemu na "Vajt hart lejnu" - prilično nesadržajan meč završen je bez golova, 0:0.
0 komentar(a)
Runi i Van Gal, Foto: Reuters
Runi i Van Gal, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.10.2015. 18:36h

Mančesterski rivali Siti i Junajted vode kolo u Premijer ligi i nakon prvenstvene pauze, a prudružio im se i Arsenal poslije pobjede nad Votfordom (3:0), u posljednjoj utakmici subotnjeg programa 9. kola.

Kan Aguero nije igrao zbog povrede, ali je Manuel Pelegrini imao zamjene, i to dvije - Raham Sterling (tri gola) i Vilfred Boni (dva) napunili su mrežu Bornmuta, a Siti ostao sam na vrhu tabele.

Trinaest dana nakon teške havarije na gostovanu Arsenalu, Mančester junajted je pokazao da ima šampionski materiijal. Tim Luja van Gala demonstrirao je moć na teškom gostovanju Evertonu i pokazao da je prethodni poraz bio samo loš dan. Šnajderlin i Erera kaznili su smušene "karamelice" već u prvom poluvremenu, a dotukao ih je njihov bivši član, Vejn Runi.

Arsenal se dugo mučio na gostovanju Votfordu, a onda je slomio rivala pravim "blic-krigom" sredinom nastavka - Sančes, Žiru i Ramzi su za samo 12 minuta napunili mrežu domaćina.

Vest Hem je na senzacionalnom 4. mjestu nakon nove fantastične predstave u gostima - tim Slavena Bilića u finišu je slomio otpor Kristal Palasa, koji je još od 44. minuta igrao sa igračem manje (isključenja Gajla).

Očekivalo se da će Žoze Murinjo promijeniti nešto u postavi kako bi razmrdao svoj tim, ali je malo ko mogao da predvidi da će skloniti iz tima najveću zvijezdu, Edena Azara. Belgijanac je sa klupe gledao kako povratnik u tim Dijego Kosta ruši otpor Aston Vile (gol i šut nakon kojeg je Haton postigao autogol), a na teren je ušao tek u 83. minutu.

Jirgen Klop - ili Jirgen Kop, kako ga već zovu navijači Liverpula, osvojio je prvi bod na klupi slavnog kluba iz grada Bitlsa.

Na debiju njemačkog trenera u Premijer ligi "redsi" su remizirali na gostovanju Totenhemu na "Vajt hart lejnu" - prilično nesadržajan meč završen je bez golova, 0:0.

Dobar ili loš debi? Kako ko gleda na stvari. Liverpul je prekinuo seriju od pet vezanih pobjeda protiv Totenhema, ali je Njemcu u prvom sudaru sa ostrvskim fudbalom, a pri tome i sa desetkovanim sastavom, bilo najvažnije da - ne izgubi.

"On je harizmatičan i energičan, pravi trener inovator, ali je danas bio smiren i oprezan. Nije bilo "fleša" u njegovom pogledu, samo je odradio posao. Liverpul ide kući sa bodom i Klop će na tome graditi budućnost", ocijenio je BBC prvi meč Njemca u Premijer ligi.

Liverpul je bio bolji u prvih 20 minuta, kada je Belgijanac Divok Origi - zaigrao umjesto povrijeđenih Ingsa, Bentekea i Staridža - glavom pogodio prečku nakon prekida.

"Sparsi" su uskoro preuzeli kontrolu, a Klopa je spašavao golman Minjole - belgijski čuvar mreže je u prvom poluvremenu odbranio velike šanse koje su imali Hari Kejn i Klinton N'Dži, koji je ušao umjesto povrijeđenog Čadlija.

U nastavku su oba tima igrala bez previše rizika, a Totenhem je ostao neporažen i u osmom uzastopnom meču u Premijer ligi - na svakom nakon uvodnog poraza od Mančester junajteda.

Rezultati:

Votford - Arsenal 0:3

Sančes 62, Žiru 68. Ramzi 74.

Totenhem - Liverpul 0:0

Čelsi - Aston Vila 2:0

Kosta 34, Haton (autogol) 54.

Kristal - Palas Vest Hem 1:2

Kabaj (penal) 25. - Dženkinson 22, Lancini 88, Paje 90+4.

Everton - Mančester junajted 0:3

Šnajderlin 18, Herera 22, Runi 62.

Mančester siti - Bornmut 5:1

Sterling 7, 29, 45+3, Boni 11, 89. - Marej 22.

Sautempton - Lester 2:2

Fonte 21, Van Dijk 66. - Vordi 66, 90+1.

Vest Bromič - Sanderlend 1:0

Beraino 34.

Nedjelja:

Njukasl - Norič (17)

Ponedjeljak:

Svonsi - Stouk

Bonus video: