Trijumfalni povratak Tuhela u Majnc

Borusija Dortmund slavila u Majncu u premijernom duelu 9. kola Bundeslige i prišla je lideru Bajernu na četiri boda. Gabonac Obamejang prekinuo golgeterski niz
55 pregleda 0 komentar(a)
Obamejang, Foto: Reuters
Obamejang, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.10.2015. 20:40h

Povratak Tomasa Tuhela u Majnc bio je uspješan. Novi trener Borusije Dortmund slavio je u gradu čijeg je prvoligaša uspješno vodio pet sezona. "Milioneri" su slavili sa 2:0. Domaćina je "načeo" Marko Rojs, koji je iz sredine kaznenog prostora rutinski u gol pretvorio odlično dodavanje Pjer Emerika Obamejanga.

Gabonac Obamejang je početkom nastavka izborio penal, prestrogo i pogrešno dosuđen jer je start bio izvan kaznenog prostora, ali Rojs nije saigraču prepustio da izvede penal i obori još jedan rekord Bundeslige. Loris Karijus je pročitaio namjeru Rojsa i odbranio penal, a Obamejang nije uspio da se upiše u strijelce u devetoj uzastopnoj prvenstvenoj utakmici od starta sezone, pa je njegov rekord ostao na broju osam uzastopnih mečeva u kojima je pogađao.

Gabonac je, doduše, imao tri dobre prilike od 74. do 80. minuta, a u 83. minutu pokazao je da ne želi da po svaku cijenu postigne pogodak, jer je u gol šansi asistirao Henriku Mhitarjanu za konačnih 2:0.

Tako Gabonac nije pogodio i ostao je na deset uzastopnih mečeva na kojima je dao gol (pogađao je i na dva posljednja duela prethodne sezone), što je još jedino u istoriji Bundeslige uspio Klaus Alofs.

Rezultati: Majnc - Borusija Dortmund 0:2

(Rojs 18, Mhitarjan 83)

Subota:

Augsburg - Darmštat, Hamburger - Bajer, Šalke - Herta, Verder - Bajern, Volfsburg - Hofenhajm (15.30 h); Ajntraht - Borusija M. (18.30 h).

Nedjelja:

Keln -Hanover (15.30 h), Štutgart - Ingolštat (18.30 h).

Bonus video: