Drulović: Ne plašim se, želim titulu i plasman u Ligu šampiona

2 komentar(a)
Ljubinko Drulović, Foto: Tanjug
Ljubinko Drulović, Foto: Tanjug
Ažurirano: 16.10.2015. 14:32h

Novi trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je danas da vjeruje da će ponoviti uspjeh iz igračkih dana i sa klupe voditi crno-bijele u Ligi šampiona, ali da je prije toga glavni cilj odbrana titule.

Drulović, šampion Evrope sa omladinskom reprezentacijom Srbije, naslijedio je Zorana Milinkovića poslije serije loših rezultata u Superligi i potpisao ugovor do kraja sezone.

"Velika mi je čast što sam se vratio u klub koji volim i u kojem sam igrao. Biti trener Partizana je fantastična stvar i zahvalio bih se FS Makedonije što mi je omogućio da dođem ovdje. Kada je stigao poziv Partizana nisam se dvoumio. Ne plašim se izazova, u suprotnom se ne bih bavio ovim poslom", rekao je Drulović na promociji na stadionu u Humskoj.

Drulović je poručio da se tim nalazi u specifičnom trenutku i da će pokušati da smanji prednost za vodećom Crvenom zvezdom kako bi se vratio u borbu za titulu.

"Očekuje nas odgovoran i ozbiljan posao. Učiniću sve da obradujemo navijače i da se vratimo na trijumfalni put. Rezultati nisu očekivani, to nije dobro jer su cilj titule".

On je dodao da dobro poznaje sastav crno-bijelih, kao i da povrede remete ekipu uoči utakmice proriv Javora.

"Želim pobjedu protiv Javora, koji odlično igra ove sezone. Respektujemo ih, ali Partizan kada igra na svom terenu mora da pobjeđuje. Nadam se da će reakcija igrača biti na najvišem mogućem nivou.”

Prema njegovim riječima, pored titule, ambicije su i proljeće u Ligi Evrope.

"Sve je otvoreno što se tiče titule, drugačiji je sistem takmičenja, a želimo i trofej Kupa i da prođemo grupnu fazu Lige Evrope", zaključio je Drulović.

Potpredsjednik crno-bijelih Vojislav Nedić nije krio zadovoljstvo dolaskom na klupu bivšeg fudbalera Partizana.

"Doveli smo velikog trenera i nadam se da će biti uspješan. Mnogo je dao srpskom i evropskom fudbalu, u Portu se još priča o njemu. Dokazao se i u trenerskom poslu, u FSS-u je ostavio trajan trag poslije titule prvaka Evrope. Drulović je bez dileme prihvatio ponudu da preuzme Partizan, osim što se konsultovao sa Fudbalskim savezom Makedonije i ostavio 50.000 eura", rekao je Nedić.

On je dodao da je klubu rastanak sa Milinkovićem teško pao i otkrio da je doskorašnji trener sam insistirao na odlasku.

"Sa tugom pričam o Milinkoviću, učinio je sve što je bilo do njega. Ne bih previše pričao o njemu, osim izreke "Kralj je mrtav, živeo kralj". Ponudili smo Zoranu da ostane i vodi tim protiv Bilbaa, ali on to iz moralnih razloga nije želio", dodao je Nedić i obećao da će klub odraditi znatno bolje zimski prelazni rok u odnosu na ljetnji.

Bonus video: