Raul se povlači u novembru

1 komentar(a)
Raul, Foto: REAL MADRID
Raul, Foto: REAL MADRID
Ažurirano: 15.10.2015. 18:59h

„Time to say goodbay“ ("Vrijeme za oproštaj") – stari hit Andree Bočelija i Sare Brajtman aktuelizovao je bivši napadač Reala i španske reprezentacije Raul.

Tridesetosomogodišnji Madriđanin, koji je pored „kraljevskog kluba“ nastupao i za Šalke (2010-2012) i katarski Al Sad (2012-2014), 30. oktobra prošle godine potpisao je ugovor sa Kosmosom iz Njujorka, članom Sjevernoameričke fudbalske lige.

„Odlučio sam da se povučem po završetku sezone. Skoncentrisan sam da pomognem Kosmosu da osvoji šampionat. Nakon toga, odlučiću šta ću dalje da radim“ – poručio je Raul, koji je u sezoni postigao sedam golova.

Sjevernoamerička fudbalska liga završava se u prvoj polovini novembra takozvanim Soker boulom, finalnim duelom dva najbolja tima. Kosmos je kao prvoplasirana ekipa već obezbjedio nastup u plej ofu, u kome će igrati četiri sastava.

Pred Raulom su još najviše četiri utakmice.

„Bavljenje fudbalom bilo je toliko dugo dio mog života. Odluka nije bila laka, ali je donešena u pravo vrijeme.“

Raul i Real dugo su bili sinonimi – vižljasti napadač je došao u „kraljevski klub“ kao petnaestogodišnjak 1992. godine, i u narednih 18 sezona izrastao je u legendu.

U svim takmičenjima, za „merengese“ je odigrao 741 utakmicu (rekorder kluba), postigavši 323 gola. Proslavio je tri titule osvojene u Ligi šampiona, dva Interkontinentalna kupa i šest pehara Primere.

Za „furiju“ je u periodu od 1996. do 2006. godine u 102 nastupa dao 44 gola.

Karijeru mu je, pored golova, obilježio i podatak da mu nikada nije pokazan - crveni karton.

As i fudbalski džentlmen velikog formata...

Bonus video: