Ronaldo: Ferguson je veliki čovjek

0 komentar(a)
Ronaldo i Ferguson, Foto: Reuters
Ronaldo i Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2015. 17:03h

Iako je u penziji, Ser Aleks Ferguson, legendarni trener Mančester junajteda, još je medijski veoma aktuelan.

BBC priprema obimni dokumentarac o čovjeku koji je promijenio engleski i evropski fudbal, a jedan od sagovornika bio je Kristijano Ronaldo. Ferguson je Portugalca doveo na Old traford, njih dvojica ne kriju međusobno poštovanje, pa je sadašnji as Reala slobodan da priča i o detaljima koji su obilježili njihovu saradnju.

Ronaldo je pričao o tome kako se Ferguson ponašao nakon poraza ili loše odigrane utakmice, ali i kakav je bio njihov odnos.

“Sjećam se šta bi se dogodilo u trenucima kada bismo izgubili ili uradili nešto loše. Sve je letjelo po svlačionici – flaše sa vodom, bokali sa čajem, lopte, kopačke... Vikao bi toliko dok se sav ne zajapuri. Ali ta tenzija nas je držala budnim i spremnim na sve.

Ronaldo je za Fergusona “veliki čovjek”.

“Kada mi je otac bio bolestan, rekao sam mu da bih želio da ga posjetim. Kazao mi je da mogu da idem dva, tri, sedam, 30 dana, koliko god hoću. Rekao mi je da ću nedostajati timu, ali da je porodica uvijek najvažnija. Uvijek je znao kada šta da kaže i kada šta da uradi.

Ronaldo je za šest sezona u Mančester junajtedu (2003-2009) postigao 118 golova u 292 meča, osvojivši Ligu šampiona 2008. godine.

Bonus video: