Čačić: Hrvatska je zaslužila da ide na Euro

"Presrećan sam, ali već sjutra moram ponovo da se dokazujem. To je trenerski posao, ali napravio sam ono što smo svi očekivali. Posrećilo mi se da dobijem u ruke ovakvu generaciju", rekao je Čačić
0 komentar(a)
Ante Čačić, Foto: Betaphoto
Ante Čačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 14.10.2015. 13:50h

Ante Čačić je uspio, u dva meča na klupi Hrvatske je upisao šest bodova (protiv Bugarske i Malte), uz to je dočekao poklon Italije protiv Norveške i ispunio cilj - „vatreni“ idu na Euro.

Iako niko u Hrvatskoj, ili makar velika većina, neće ovaj rezultat posebno slaviti iz bojkota prema Fudbalskom savezu, činjenica je da su Hrvati otišli na deveto takmičenje od ukupno 11 za koliko su se borili od kada su nezavisni.

Hrvatska je sinoć savladala Maltu u gostima sa 1:0, a jedini gol je dao Ivan Perišić.

Dugo je izgledalo da ova tri boda neće značiti mnogo, jer je Norveška vodila u Rimu protiv Italije, ali su u posljednjih 20 minuta Florenci i Pele donijeli trijumf „azurima“ i slavlje Čačićevim pulenima.

„Zasluženo smo na Euru. Presrećan sam, ali već sjutra moram ponovo da se dokazujem. To je trenerski posao, ali napravio sam ono što smo svi očekivali. Posrećilo mi se da dobijem u ruke ovakvu generaciju, dao sam cijelog sebe u ovom dijelu mandata i učinio sve da igrači budu konkretni“, rekao je Čačić.

Dok god je Norveška vodila na „Olimpiku“, to je značilo da ona ide direktno na EP, a Hrvati u baraž.

„Igrači su tada bili malo pokisli, ali sam im govorio sve vrijeme da je naš posao da ostanemo fokusirani na svoju utakmicu i da će Italijani dati dva gola u nastavku. To se i dogodilo“, istakao je Čačić, koji je pred posljednja dva meča u kvalifikacijama na klupi zamijenio Nika Kovača.

Bonus video: