Budućnost traži izuzeće sudije iz Nikšića

U podgoričkom klubu revoltirani zbog poništenog gola MIlivoja Raičevića na meču sa Grbljem, ali i, kako se navodi u saopštenju, dosuđenog penala za Mladost Lješkopolje u Kupu
84 pregleda 31 komentar(a)
Budućnost, Foto: FK Budućnost
Budućnost, Foto: FK Budućnost
Ažurirano: 25.11.2018. 17:34h

Fudbalski klub Budućnost tražiće da na njenim utakmica ubuduće ne sudi pomoćnik iz Nikšića Veselin Radunović.

Podgorički klub se obratio javnosti saopštenjem zbog, kako je navedeno, "ozbiljnih sudijskih grešaka koje se dešavaju u posljednje vrijeme".u kojima se "nanosi nesaglediva šteta klubu".

"U posljednjem kolu Telekom 1. CFL odigranom u subotu protiv Grblja poništen je regularan gol Milivoja Raičevića u 55. minutu utakmice za vođstvo Budućnosti od 2.0. Naime, pomoćni sudija Veselin Radunović iz Niksića je podigao zastavicu za ofsajd i na taj način poništio gol. Ono što je zabrinjavajuće, jeste činjenica da se Raičević u momentu dodavanja lopte od strane saigrača nalazio daleko iza zamišljene linije posljednjeg igrača odbrane Grblja što se jasno vidi na snimcima sa utakmice", navodio se u saopštenju.

FK Budućnost je na svom zvaničnom sajtu objavio i stop-kadrove trenutka kada je upućena lopta ka Raičeviću.

"Jedna od takođe krupnih sudijskih grešaka je i dosuđen nepostojeći penal od strane sudije Vojina Vojinovića za Mladost Lješkopolje na utakmici Kupa koji je odredio dalji tok utakmice. Na ovakav način, pogrešnim odlukama sudija, značajno se utiče na krajnji rezultat utakmica ali i nanosi nesaglediva šteta našem klubu. Potrebno je istaći i psihološki pritisak na naše igrače i stručni štab koji nakon ovakvih razočaravajućih sudijskih odluka imaju ozbiljnih problema da kvalitetno nastave utakmicu ili se spreme za narednu utakmicu", navodi se u saopštenju.

"Stav uprave kluba je da ovim saopštenjem ni na koji način ne traži alibi za slabije rezultate u posljednjih nekoliko utakmica već želi da pravovremenom reakcijom spriječi ove i slične pogrešne sudijske odluke u narednom periodu. Zbog svega navedenog Fudbalski klub Budućnost će od FSCG tražiti izuzeće sudije Veselina Radunovića iz Nikšića do kraja tekućeg prvenstva. Sudijske greške se dešavaju širom svijeta, ali ako se one ponavljaju i u mnogome utiču na krajnje rezultate utakmica, Uprava kluba mora da zatraži reakciju nadležnih tijela", kaže se u reagovanju podgoričkog kluba.

Bonus video: