Jovetić: Žalim zbog eliminacije, nismo imali ni sreće

64 pregleda 11 komentar(a)
Inter Milan Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Inter Milan Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.10.2015. 15:04h

Bez Stevana Jovetića u timu, znalo se da će Crnoj Gori u završnici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sve biti znatno teže. I bilo je. Roviti Jo-Jo je meč sa Austrijancima (2:3) gledao sa klupe, dok nije ni putovao za Moskvu na nebitan meč sa Rusima, već se vratio u Milano, kako bi nastavio sa potpunim oporavkom od povrede…

“Još žalim zbog eliminacije. Dali smo sve od sebe, ostavili srce na terenu, ali nijesmo uspjeli. A nijesmo ni imali sreće”, rekao je Jovetić u intervjuu za Gazetu delo Sport, u razgovoru koji je vođen u avionu na relaciji Podgorica – Rim.

Novo razočarenje u još jednim neuspješnim kvalifikacijama je prošlost za Stevana, koji je već okrenut obavezama u Interu, koji u nedjelju igra derbi sa šampionom Juventusom. Iako još nije jasno da li će Jovetić biti 100 posto spreman za taj duel.

“Bila bi velika stvar da pobijedimo Juventus. Veliki znak”, dodaje Jovetić, koji je na podgoričkom aerodromu, piše novinar Gazete delo sport, poklonio dres reprezentacije jednom dječaku.

“To je sin porodičnih prijatelja”, objasnio je Stevan.

Jovetić se prisjeća da je već jednom postigao gol protiv Juventusa.

“Dao sam gol u dresu Fiorentine”, rekao je Stevan.

Bilo je to 25. oktobra 2011. godine u Torinu, za privremenih 1:1, ali je na kraju slavio Juventus. Stevanov bilans sa Juventusom je negativan – tri remija i četiri poraza, sve u prvenstvu.

“Biće to sjajna utakmica, jer je Juventus uvijek Juventus”.

Slučajno ili ne, Inter je u prvih pet kola, kada je igrao Jovetić, upisao svih pet pobjeda. U posljednja dva meča, bez našeg reprezentativca, poraz kod kuće od Fiorentine (1:4) i remi sa Sampdorijom u Đenovi (1:1).

“Ma ne, ne”, smije se Stevan.

“To je samo slučajnost. Mi smo ekipa, niko nije važniji od drugog. Dešava se, sad ćemo pokušati da se vratimo na pravi kolosjek”, ističe Jovetić.

A Juventus je prava prilika. Nedavno je bivši predsjednik Intera Masimo Morati rekao da je Inter, kada posljednji put savladao Juventus kod kuće, osvojio titulu.

Posljednju pobjedu na svom terenu protiv Juventusa, Inter je ostvario 2010. godine, u sezoni kada je Inter osvojio titulu, Kup Italije i Ligu šampiona.

“Ne treba vjerovati tabeli i slaboj poziciji Juventusa, koji je i dalje jaka, super jaka ekipa. I pored povreda igrača? Svakako, i pored promjena u ekipi, jer ima odlične igrače, velikog renomea. Počela je da se vraća u ritam, zato moramo biti oprezni. Ako pobijedimo, napravili bismo veliki korak, bio bi to veliki signal za čitavu sezonu”, zaključio je Jovetić.

Manćini: Biću srećniji ako Stevan bude igrao protiv Juventusa

Na pitanje da li je srećan što Jovetić nije igrao protiv Austrije i Rusije, i tako rizikovao novu povredu, trener Intera Roberto Manćini je kratko odgovorio:

"Biću još srećniji ako bude igrao u nedjelju", rekao je Manćini, koji još ne zna da li će moći da računa na našeg reprezentativca od prvog minuta.

Bonus video: