Ronaldu uručena Zlatna kopačka

94 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2015. 12:41h

Kristijanu Ronaldu je danas u Madridu uručena Zlatna kopačka, nagrada koja se dodjeljuje najboljem strijelcu evropskih nacionalnih prvenstava.

Portugalac je prošle sezone postigao 48 golova na 35 utakmica u španskoj Primeri.

Ronaldo je osvojio treću Zlatnu kopačku u dresu Reala, ukupno četvrtu u karijeri (prvu je osvojio u sezoni 2007/08 igrajući za Mančester junajted), što nije pošlo za rukom nijednom drugom fudbaleru.

"Ovo je veliki trenutak u mojoj karijeri. Ovo je velika čast i privilegija, ali nisam zadovoljan. Želim više. Jesam jedini koji je Zlatnu kopču osvajao četiri puta, ali želim i petu, šestu...", rekao je Ronaldo, i dodao da bez pomoći saigrača nikada ne bi mogao da osvaja individualne nagrade.

Ronaldo je na gala svečanosti bio u društvu svoje majke i sina, trenera Rafe Benitesa, predsjednika Reala Florentina Pereza i portugalskog ambasadora u Španiji.

On je, na kraju, rekao i šta je njegov cilj sa Realom ove sezone.

"Real Madrid je najveći klub na svijetu i uvijek mora da osvaja trofeje. Želim Ligu šampiona, Primeru i Kup Kralja", naveo je Ronaldo.

Ronaldo (30) postao je najbolji strijelac Reala svih vremena 30. septembra sa 324 gola, čime je za jedan gol prestigao dotadašnjeg rekordera Raula Gonzalesa.

Bonus video: