"Sokoli" složno poručuju: Ovo je maksimum

"Motivisati ekipu u ovom trenutku, kada utakmica nema značaja, nije bilo lako, a sa druge strane smo imali selekciju kojoj je rezultat jako bitan. Rusija je to pokazala i bila puno bolja", rekao je Anto Drobnjak
52 pregleda 17 komentar(a)
Adam Marušić, Rusija - Crna Gora, Foto: Reuters
Adam Marušić, Rusija - Crna Gora, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.10.2015. 20:20h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Moskva - Branko Brnović zbog suspenzije nije mogao ni na konfreneciju za medije, ocjenu duela u Rusiji dao je njegov pomoćnik, Anto Drobnjak.

"Čestitam Rusiji na plasmanu na Euro, mislim da su ga zaslužili. Što se tiče nas, bili smo jako oslabljeni i ovo je bio maksimum koji smo mogli da pružimo u ovom trenutku. Imali smo mnogo kažnjenih i povrijeđenih igrača tako da smo dali šansu nekim drugim momcima. Motivisati ekipu u ovom trenutku, kada utakmica nema značaja, nije bilo lako, a sa druge strane smo imali selekciju kojoj je rezultat jako bitan. Rusija je to pokazala i bila puno bolja", kazao je Drobnjak.

Vladimir Rodić nije bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu.

"Falilo nam je dosta igrača,ali smo uprkos tome igrali slabo u prvom dijelu. U nastavku smo se malo digli, igrali bolje, ali to nije bilo dovoljno da stignemo rezultat. Ovo je moja druga utakmica, drago mi je što sam ovdje i vjerujem da će u narednim utakmicama i u narednom ciklusu biti bolje. Po ovome što imamo može da se napravi dobra reprezentacija", kazao je Rodić.

Fatos Bećiraj je davao golove na prethodna tri meča za reprezentaciju, u Moskvi nije imao šansu.

"Ne bi nam značilo ni da smo dobili, njima jeste, tako da treba dići glavu i spremati se za sljedeće kvalifikacije. Igrali smo dobro protiv Austrije, ispraznili se, neki se povrijedili, Vučinić je bio suspendovan, tako da mislim da smo dali maksimum. Rusija pokazala da je dobra ekipa.

Mladen Kašćelan je proveo svih 90 minuta na terenu boreći se sa hitrim vezistima Rusa.

"Zaslužena pobjeda Rusije, koja je imala veliku nadmoć. Mijenjali su mjesta, priključivali se iz odbrane, imali višak, to im je omogućavalo da stvaraju šanse, koje su krunisali sa dva gola".

Sluckij: Hvala igračima, hvala navijačima

U Rusiji je fudbalska fešta, a selektora Leonida Sluckog tek čekaju razgovori sa predsjednikom federacije Vitalijem Mutkom o novom ugovoru.

"Srećan sam što smo zadatak uspješno priveli kraju. Posljednji korak je bio i najteži, nadvladalo me je uzbuđenje, čak ni sebi nisam smio da priuštim opuštanje. Ovo je četvrto uzastopno Evropsko prvenstvo za Rusiju, što je ogroman uspjeh. Hvala igračima, hvala navijačima, nadam se da ćemo imati još puno razloga za slavlje. Što se tiče mene, razgovaraću s Mutkom".

Na zanimljivo pitanje ruskog novinara - da li je sudija protiv Crne Gore sudio domaćinski, Sluckij je samo kratko rekao:

"Nemam komentar".

Bonus video: