Serhio Ramos o optužbama za doping: Imao sam preko 300 kontrola

"Dobio sam poziv, rečeno mi je da će ta vijest biti objavljena, ali sam ostao miran... Znam šta je istina. Fudbaler sam 15 godina, znam koliko sam se žrtvovao u karijeri...", rekao je Ramos
1 komentar(a)
ramos, Foto: Reuters
ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.11.2018. 15:48h

Serhio Ramos je demantovao da je prošle i ove godine pao na doping testu i najavio tužbu protiv njemačkog "Špigela", koji je juče objavio tu informaciju.

"Ovo je komplikovana situacija, moj pravni tim radi svoj posao. Neću dozvoliti da optužbe ugroze moju reputaciju. Imao sam preko 300 kontrola u karijeri i nisam uradio ništa mimo pravila", kazao je Ramos.

On je rekao da je prije mjesec i po dobio informaciju šta se sprema...

"Dobio sam poziv, rečeno mi je da će ta vijest biti objavljena, ali sam ostao miran... Znam šta je istina. Fudbaler sam 15 godina, znam koliko sam se žrtvovao u karijeri...", rekao je Ramos.

U okviru afere "Football Leaks", njemački magazin objavio je dokument koji pokazuje da je 4. juna 2017. godine iz Velsa u laboratoriju u Sibersdorfu (Austrija) stigao uzorak urina Serhija, pod kodnim brojemn 3324822.

Uzorak je uzet noć prije finala Lige šampiona u Kardifu, između Reala i Juventusa, tvrdi "Špigel".

U uzorku je, tvrdi magazin, pronađen trag deksametazona, supstance koja se koristi za ublažavanje boli, ali koja utiče i na povećanje koncentracije i fizičkih aktivnosti, a koja je, zbog toga, na listi zabranjenih.

UEFA je, navodno, zataškala slučaj.

I Evropska kuća fudbala i Real demantovali su da su to uradili...

Bonus video: