HEROJI STIGLI U DOMOVINU

Više hiljada navijača dočekalo fudbalere Albanije u Tirani

Kako prenose lokalni mediji, prije samog dolaska fudbalera iznad okupljene mase na trgu se pojavio dron, koji je izazvao veliko oduševljenje
81 pregleda 39 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Albanije, Foto: Beta/AP
Fudbalska reprezentacija Albanije, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.02.2019. 11:04h

Nekoliko hiljada navijača dočekalo je danas u Tirani  fudbalsku reprezentaciju Albanije, koja je po prvi put u istoriji izborila plasman na neko veliko međunarodno takmičenje.

Albanske fudbalere je na aerodromu u Tirani dočekao premijer Edi Rama, koji je potom i u Vladi organizovao svečani prijem.

Reprezenetacija Albanije je jučerašnjom pobjedom od 3:0 nad Jermenijom u Jerevanu izborila direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Predsjednik Bujar Nišani dodijelio je reprezentativcima najviše civilno odlikovanje - nacionalni orden časti.

Nakon toga, na glavnom trgu u Tirani, koji je bio prekriven nacionalnim bojama - crvenoj i crnoj, izabranike Đanija de Bjazija pozdravilo je više hiljada navijača, koji svoje fudbalere doživljavaju kao prave heroje.

Kako prenose lokalni mediji, prije samog dolaska fudbalera iznad okupljene mase na trgu se pojavio dron, koji je izazvao veliko oduševljenje.

Navijači su pored zastava Albanije nosili i zastave Kosova.

Albanija je u kvalifikacionoj grupi I za Evropsko prvenstvo zauzela drugo mjesto, iza Portugala, a ispred Danske, Srbije i Jermenije.