Alkaser vodi "milionere" ka tituli, Lukebakio het-trikom šokirao Bajern

Pako Alkaser postiže gopl na svakih 26,22 minuta u Bundesligi, tamnoputi Belgijanac Dodi Lukebakio postigao het-trik na "Alijanc areni"
3 komentar(a)
Dodi Lukebakio, Foto: Reuters
Dodi Lukebakio, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.11.2018. 19:41h

Borusija Dortmund je slavila u 12. kolu, Bajern je remizirao pa je prednost "milionera" nad aktuelnim rpvakom čak devet bodova.

Junak pobjede "milionera" je sjajni španski napadač Pako Alkaser. On je u igru ušao u 64. minutu a u 66. je zatresao mrežu Majnca. Bio je to deveti gol Španca u svega 236 minuta na terenu. Alkaser ima nevjerovatan prosjek, jer daje gol na svaka 26,22 minuta. Pako je pogodio istog dana kada je Borusija objavila da je od Barselone otkupila ugobor Alkasera, u transferu vrijednom oko 28 miliona eura. Pako je potpisao ugiovor sa Dortmundom do 2023. godine.

Majnc je uspio da poravna golom Kvajsona ali je Lukas Pišček postavio konačnih 2:1.

Golovima Sulea u 17. i Milera tri minuta kasnije Bajern je imao veliku prednost nakon 20 minuta igre sa Fortunom. Ipak, nije sve bilo lako po izabranike Nika Kovača, pošto je tamnoputi Belgijanac Dodi Lukebakio smanjo u finišu poluvremana, a nakon novog gola Mlera u 53. minutu, Dodi je smanjio na 3:2 u 78. minutu. I kada se činilo da je domaćin bliži golu, Lukebakio je u trećem minutu kompletirao prvi het-trik u Bundesligi i veliku senzaciju!

Bajern je osvojio tek bod, ali Ajntraht igra sjajno. On je slavio na gostovanju Augsburgu i makar na dan je preuzeo drugo mjesto sa 23 boda, sedam, manje od Borusije Dortmund. Šalke je slavio protiv Nirnebrga u posljednjoj današnjoj utakmici. To je tek četvrta pobjeda Šalkea ove sezone u prvenstvu, ali su sa 13 bodova na četiri iznad zone ispadanja. Šalkeu je posdao bio olakšan isključenejm igrača gotiju od 67. minuta

Rezultati:

Augsburg - Ajntraht 1:3

Bajern - Fortuna D. 3:3

Herta - Hofenhajm 3:3

Majnc - Borusija D. 1:2

Volfsburg - Lajpcig 1:0

Šalke - Nirnberg 5:2

Bonus video: