Biće teško oprostiti se dostojanstveno

Spisku igrača koji su zbog raznoraznih razloga otpali prije i poslije duela sa Austrijom u petak (Jovetić, Baša, Vučinić, Poleksić, Tomašević), večeras se nenadano pridružio i Dejan Damjanović
77 pregleda 24 komentar(a)
Vladimir Boljević, Foto: Reuters
Vladimir Boljević, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.10.2015. 13:45h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Moskva - Crna Gora će sjutra veče u Moskvi pokušati da na dostojanstven način završi neuspjepšne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali sudeći po sastavu tima koji je doputovao u u glavni grad Rusije, i tako nešto biće ravno podvigu.

Spisku igrača koji su zbog raznoraznih razloga otpali prije i poslije duela sa Austrijom u petak (Jovetić, Baša, Vučinić, Poleksić, Tomašević), večeras se nenadano pridružio i Dejan Damjanović, koji je na stadionu moskovskog Spartaka trebalo da odigra možda i posljednju takmičarsku utakmicu u dresu crnogorske reprezentacije.

"Damjanović je povrijeđen, to je još jedan hendikep", kazao je selektor Branko Brnović na pres konferenciji.

Gdje se povrijedio kada nije igrao protiv Austrije? Možda u subotu na treningu, možda je bio povrijeđen i ranije, a da to javnost nije znala, kako god - Brnović će izvesti tim koji on ili njegov nasljednik vjerovatno nikada ponovo neće sastaviti.

"Želimo da ostvarimo dobar rezultat, uz dobru igru, iako smo smo mnogo oslabljeni, ali momci koji istrče na teren sigurno će dati maksimum", dodao je Brnović.

Crna Gora je teoretski eliminisana iz trke za Euro porazom od Austrije u petak, iako je faktički u autu bila mnogo, mnogo ranije.

Kakav je motiv selekcije kojoj bodovi sjutra veče ne znače ama baš ništa, pitao je ruski novinar, a odgovor dao Stefan Savić, fudbaler koji će nositi kapitensku traku:

"Naš motiv je taj što igramo za reprezentaciju. Nema većeg motiva nego kada nosite dres sa državim grbom".

Duel na prelijepoj Otkrivenoj areni takmičarski je vrijedan jednog jedinog boda - onog koji je dovoljan "zbornaji" da se direktno plasira na Euro.

"Rusija ima dobar tim i dobre pojedince, zaslužuje da se nađe na Evropskom prvenstvu. Mi, ipak, nećemo imati popusta, pokušaćemo da damo maksimum i izborimo se sa svim problemima, a neriješen rezultat bi bio odličan po nas", dodao je Brnović.

Moskvom je danas u nekoliko navrata provijavao snijeg, a iako je to bilo nedovoljno da se formira bijeli pokrivač, u glavnom gradu Rusije je hladno - puno hladnije nego u Podgorici.

"Vrijeme nam se ne dopada, dosta je hladno, ali mislim da neće biti problema za igru. Posebno ne na ovom fantastičnom stadionu", kazao je Savić.

Rusija i Crna Gora trebalo bi da odigraju prvi zvanični takmičarski meč - do kraja, pošto je martovski duel pod Goricom prekinut u 67. minutu, kasnije registrovan 3:0 u korist Rusije.

"To je bila greška pojedinca, jer Crna Gora svakog protivnika dočeka na pravi način. Još jednom se izvinjavamo golmanu Akinfejevu. Tada smo izgubili 3:0, sada ćemo pokušati da se revanširamo Rusiji, ali na sportski način", istakao je Savić.

Brnović je prekid meča u Podgorici označio kao jedan od dva ključna detalja koja su odredila neuspješne kvalifikacije.

"Promašaji i remi protiv Lihtenštajna i prekid i službeni poraz od Rusije su nam uskratili skoro sve šanse".

Za novu šansu čekaće se još godinu, a utakmica u ledom okovanoj Moskvi teško da će dati ikakve odgovore.

Duel na stadionu moskovskog Spartaka počinje u 19 časova po ruskom, a sat ranije po našem vremenu.

Rusija - Crna Gora

Moskva - Otrkivena arena. Kapacitet: 44.929. Sudija: Sven Odvar Moen (Norveška). Početak u 18 časova (TV).

Rusija: Akinfejev, Kuzmin, Ignjaševič, A. Berezucki, Kombarov, Denisov, Mamaev, Širokov, Šatov, Kokorin, Dzjuba.

Crna Gora: Mijatović, Zverotić, Savić, Simić, Balić, Vukčević, Boljević, Rodić, Mandić, Bećiraj, Mugoša.

Bonus video: