Zeta na Sutjesku - jedna serija će biti prekinuta

Budućnost pod Goricom protiv Grblja, OFK Titograd čeka Mornar
231 pregleda 1 komentar(a)
Merdović (Sutjeska), Adžović (Zeta), Foto: Zoran Đurić
Merdović (Sutjeska), Adžović (Zeta), Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.11.2018. 11:38h

Zeta je vezala 14 utakmica bez poraza u oba takmičenja, Sutjeska stiže na Trešnjicu sa pet uzastopnih trijumfa, računajući i Kup - jedna će serija sigurno biti prekinuta, danas u derbiju 16. kola Telekom 1. CFL (13 sati).

Nikšićani su prvi sa 26 bodova, Zeta je na drugoj poziciji sa 24, ali ima priliku da u slučaju trijumfa preuzme lidersku poziciju...

"Spremni smo, i fizički i psihički, da nakon pauze damo sve od sebe, odigramo dobar meč u derbiju", kaže Igor Vujačić, Zetin reprezentativac, koji se priključio timu nakon sedam dana treninga sa “A” selekcijom Crne Gore.

Zetina serija je nevjerovatna - traje od ljeta, od 25. avgusta.

Kad-tad će, naravno, morati da se prekine, ali mladići Dragoljuba Đuretića žele da to odlože što je duže moguće.

Vujačić, kao kapiten, pravi predvodnik ekipe, jedan od najiskusnijih, iako 24-godišnjak, uvjeren je da su on i njegovi saigrači imaju snagu i kvalitet da nastave tamo gdje su stali prije reprezentativne pauze.

"Biće teško, Sutjeska je prva na tabeli, trenutno je naša najbolja ekipa, ima odlične pojedince, ali neće ni njima biti lako. Ako svi budemo na svom nivou, uvjeren sam da ćemo osvojiti tri boda", dodaje Vujačić.

I Sutjeska ima svog reprezentativca - Stefan Lončar bio je na Tumbakovićevom spisku za dva posljednja duela Lige nacija, a danas će na Trešnjici pokušati da pomogne svom timu da i u derbiju nastavi seriju pobjeda.

"Mlada ekipa Zete igra zaista dobro ove sezone. U pitanju je skup igrača koji su zajedno već nekoliko godina, ali mi gledamo sebe i interesuje nas samo kako ćemo dobiti utakmicu. Naravno, respektujemo svakog protivnika", kaže Lončar.

Zeta je jedna od tri ekipe koje su pobijedile Sutjesku ove sezone, a jedina uz Iskru koja je to uradila u Nikšiću - 15. septembra bilo je 1:0 za Golubovčane.

"Dobili su nas u Niksiću, mogu da kažem nezasluženo, ali to je fudbal, kažnjeni smo za naše greške. Od tada smo podigli formu, igramo bolje, uhvatili smo ritam i vjerujem da će se naša serija nastaviti. Da nismo kiksali u nekim utakmicama na startu sezone, naša prednost na tabeli bila bi i veća", dodao je Lončar, koji je postizao po gol na pet posljednjih utakmica.

I Budućnost je u seriji, ali negativnoj - ekipa Branka Brnovićanije dobila posljednja tri meča u prvenstvu, četiri računajući Kup. Ekipa koja sa Zetom dijeli drugo mjesto na tabeli ima šansu da se protiv Grblja, danas pod Goricom, vrati pobjedama.

"Neće biti lako, nismo imali sreće protiv Lovćena i Petrovca, ali vjerujemo da će konačno presuditi kvalitet koji imamo", kaže napadač Budućnosti Igor Ivanović.

Brnović, kako kaže, konačno ima na raspolaganju tim koji želi.

"Vratili su se Ivanović, Božović i Mirković, konačno imam na raspolaganju tim koji priželjkujem otkad sam preuzeo Budućnost", rekao je Brnović.

Da neće biti lako za domaćina, govori i serija sedam mečeva Grblja bez poraza - tri pobjede, četiri remija i samo dva primljena gola u tom periodu.

OFK Titograd ima šansu da prekine crni niz od pet uzastopnih poraza - na Stari aerodrom dolazi posljednjeplasirani Mornar.

"Radili smo vrijedno i vrijeme je da to i naplatimo. Mornar bi sigurno imao više bodova da igra domaće mečeve na svom stadionu, ali i mi smo u dobroj formi, uprkos lošim rezultatima, ambijent i atmosfera u klubu su odlični", kaže Igor Pamić, trener Titograda.

Parovi 16. kola

BUDUĆNOST - GRBALJ (13 h)

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

ZETA - SUTJESKA (13)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

OFK TITOGRAD - MORNAR (13)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ISKRA - LOVĆEN (13)

Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

RUDAR - PETROVAC (13)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Bonus video: