Sjemak: Crna Gora dopušta rivalu da igra

"Crna Gora je odlična selekcija, voli da se nadigrava, ali je i jedna od rijetkih koja dozvoljava rivalu da igra. Zato su i njeni mečevi veoma atraktivni", kazao je Sjemak.
4 komentar(a)
Crna Gora - Rusija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Rusija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2015. 07:43h

Iako je pretposljednja stepenica na putu Rusije ka Evropskom prvenstvu, Moldavija, uspješno preskočena, u taboru „zbornaje” još sabiraju utiske iz Kišinjeva.

Za predstojeći, odlučujući duel sa Crnom Gorom za ruski tim ali i medije juče je bilo još rano da o njemu razmišljaju. Izuzetak je bio pomoćni trener „zbornaje”, Sergej Sjemak.

"To što je bila prisutna nevjerovatna nervoza tokom našeg prethodnog duela sa Crnom Gorom, neće imati nikakvog značaja u predstojećem odmjeravanju snaga. U obje ekipe su sve sami profesionalci koji žele pobjedu po svaku cijenu. Posebno crnogorska ekipa, koja diše za to da dokaže da može da pobijedi bilo koga i obraduje svoje navijače. Na oprez poziva činjenica da u toj ekipi ima ko i da igra i da postiže golove. To je odlična selekcija, voli da se nadigrava, ali je i jedna od rijetkih koja dozvoljava rivalu da igra. Zato su i njeni mečevi veoma atraktivni", kazao je Sjemak.

U Rusiji, međutim, postoji bojazan od suđenja, jer će meč u Moskvi voditi norveške sudije na čelu sa Svejnom Moenom.

Razlog strahu je podatak da je Rusima jedini konkurent ka direktnom plasmanu u Francusku selekcija Švedske.

Rusiji, zbog boljeg međusobnog skora u duelima sa reprezentacijom „tri krune”, odgovara i remi sa našom selekcijom u posljednjem kolu u grupi.

"Ne mislim da će norveške sudije biti na bilo čijoj strani. Greške se dešavaju, ali na nama je da igramo a na sudijama je da budu profesionalne", zaključio je Sjemak.

Ruski tim je pri povratku u Moskvu dočakalo nevrijeme sa snijegom i velikom hladnoćom.

Zato je selektor Leonid Sluckij odlučio da trening traje tek 45 minuta.

Na njemu je bilo svega 13 igrača. Alan Džagojev i Vasilij Berezucki su trenirali odvojeno i teško da će biti spremni, dok je umjesto Igora Smoljnikova Slucki već pozvao Romana Šiškina.

A u Rusiji čak 73 odsto ispitanika smatra da će Rusija slaviti u ponedjeljak, a samo 7,5 odsto daje šansu našoj selekciji.

Bonus video: