Jovanović: Igranje za Crnu Goru mi je uljepšalo bavljenje fudbalom

132 pregleda 11 komentar(a)
Jovanović, Foto: Savo Prelević
Jovanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2015. 13:10h

Bivši crnogorski reprezentativac Milan-Mrva Jovanović odlučio je da završi igračku karijeru, nakon 16 godina u profesionalnom fudbalu, i osam u mlađim kategorijama.

„Umorio sam se od tih silnih putovanja, obaveza i turbulencija, želim da se posvetim porodici da malo budem kod kuće“, rekao je Jovanović za "Mocart sport".

Jovanović je tokom karijere nastupao za 15 različitih klubova, među kojima su čačanski Borac, Železnik, Krajova, Kluž, Rapid, Crvena zvezda i mnogi drugi.

"Tokom moje karijere bilo je dobrih i loših stvari, ali generalno mogu biti zadovoljan. Sedam godina bio sam član reprezentacije Crne Gore, što mi je uljepšalo bavljenje fudbalom i donijelo neka veća iskustva. Inače, igrao sam u šest različitih zemalja, naučio više jezika i kažem, generalno sam zadovoljan“, dodaje Jovanović.

Posljednji Jovanovićev klub bio je Siah Jamegan iz Irana.

„Tu sam i donio odluku o povlačenju i mirnijem načinu života. Klub je bio prilično neorganizovan, neozbiljan i nisam mogao da funkcionišem u takvim uslovima. Zahvalio sam se na saradnji, razišli smo se i ne tražim bilo kakvu materijalnu nadoknadu“, ističe Jovanović, koji već misli o novom poslu:

„Razmišljam o trenerskom pozivu, o profi licenci, ali kuda će me život odvesti ostaje da se vidi. Sad ću malo da uživam u djeci i porodici“, rekao je na Jovanović, koji posjeduje „A“ trenersku licencu.

Bonus video: