Brnović: Nismo zaslužili da izgubimo ovaj meč

Čestitam momcima na igri u prvom poluvremenu, igrali smo visok presing i jedno je od boljih koje je reprezentacija odigrala", rekao je Brnović
51 pregleda 0 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelevic
Branko Brnović, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 09.10.2015. 21:26h

Poraz od Austrije nije zaslužen - ocjena je selektora Branka Brnovića, koji smatra da njegov tim fizički nije mogao da parira rivalu.

"Prvo poluvrijeme je bilo onako kakvo smo željeli. Nismo ih pustili da dođu pred naš šesnaesterac, jer smo znali da su opasni, zato smo htjeli da što više stvaramo presing na njihovu zadnju liniju. Na poluvremenu se vidjelo da su pojedini naši igrači umorni, a i zakasnio sam sa zamjenom i primili smo gol na glup način. Fizički nismo mogli da izdržimo, Austrija je spremnija ekipa od nas, njeni igrači su članovi boljih klubova, ali mislim da nismo zaslužili da izgubimo. Reprezentacija Crne Gore je igrala samo jednu lošu utakmicu, protiv Austrije u Beču. Niko nas više nije nadigrao, ali nas nisu ispratili rezultati", naglasio je Brnović.

Selektor je pokušao da opravda isključenje Mirka Vučinića, koje je i njega natjeralo da izgubi kontrolu.

"I ja sam napravio grešku. Vučiniću 20 puta nije sviran faul. Nema opravdanja kada neko dobije crveni, ali od krvi i mesa smo. Nekad ne možete da se suzdržite".

Brnović je poručio da mu je najviše žao Staniše Mandića, koji je imao zicer za 3:1.

"Zadovoljan sam igrom, a najviše mi je žao zbog malog Mandića. Emotivno je ovo podnio, plakao je u svlačionici. Nadam se da ćemo dići glavu i odigrati maksimalno u Rusiji, mada imamo mnogo problema. Šest-sedam igrača neće moći da nastupi, pošto su se povrijedili Poleksić, Marušić i Tomašević, Mirko je dobio crveni. Sa nekim iz naše lige ćemo da popunimo broj, ali nas čeka mnogo opasna utakmica", zaključio je Brnović, uz napomenu da ova ekipa ima budućnost.

Selektor Austrije Marsel Koler je bio ljut zbog igre u prvih 45 minuta. Ali, i ponosan na kraju, pošto je njegov tim dva puta gubio, a potom izvukao osmu pobjedu u kvalifikacijama.

"Na poluvremenu pitao igrače da li stvarno žele da nastave onako da igraju i zašto nisu bili kao u dosadašnjem toku kvalifikacija. Zadržali smo koncentraciju, iako smo dva puta gubili, to dovoljno govori o ovom timu", zaključio je Koler.

Bonus video: