Kosta priznao da je višak kilograma uzrok njegove loše forme

0 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Beta-AP
Dijego Kosta, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.10.2015. 14:23h

Fudbaler Čelsija Dijego Kosta rekao je da je uzrok njegove loše forme to što se sa odmora vratio sa viškom kilograma i da nije samo trener kriv za najgori start sezone u posljednjih 37 godina.

"Biću vrlo iskren. Možda prije pet-šest nedelja nisam bio u vrhunskoj formi, bar fizički. Mi igrači smo pričali među sobom i znamo da na početku nismo bili 100 odsto spremni, kao što je trebalo da budemo na početku. Ja sam se povrijedio krajem prošle sezone i možda sam prekinuo režim ishrane. Kad sam se vratio sa odmora imao sam višak kilograma. To je uticalo na moju igru", rekao je Kosta za engleski list Telegraf.

Kosta je u šest utakmica u sezoni postigao samo jedan gol, a trenutno služi suspenziju od tri meča zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Arsenalom. U isto vrijeme prošle godine već je imao osam golova na svom kontu.

"Možete biti sebični i za sve okriviti trenera, ali ja to neću da radim. Ja sam 100 odsto odgovoran, a tako i ostali momci. Znamo da nismo u najboljoj formi u kojoj je trebalo da budemo na početku sezone. Kada smo shvatili gdje se nalazimo, tim je već bio u lošoj situaciji. Sve što sada možemo da uradimo je da vrlo vrijedno treniramo i radimo i dođemo na nivo na kome smo bili prošle sezone", rekao je Kosta.

Bonus video: