PREDSTAVLJEN NOVI TRENER LIVERPULA

Klop: Nisam "Special One", ja sam "Normal One"

0 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.10.2015. 11:25h

Juče je imenovan za novog trenera, a danas je i zvanično predstavljen - Jirgen Klop je počeo novu trenersku avanturu, na klupi Liverpula, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Nije na startu obećao uspjeh u kratkom roku.

"Sinoć smo potpisali ugovor, a jutros sam se probudio kao trener Liverpula. Molim vas, dajte nam vremena da radimo, ali kada budem sjedio ovdje za četiri godine, možda ćemo imati titulu. A ako ne, onda ću možda sljedeću osvojiti u Švajcarskoj", rekao je 48-godišnji Njemac.

Novinari su pitali trenera da opiše sebe i podsjetili su ga na čuveni komentar Žozea Morinja, koji je sebe opisao kao Posebnog (Special One).

"Ne želim da opisujem sebe. Da li bilo ko u ovoj sobi misli da mogu da činim čuda? Ne? Onda me pustite da radim. Ja sam potpuno normalan tip. Dolazim iz Švarcvalda. Moja majka gleda ovo kod kuće na televiziji. Ne razumije ni riječ, ali je jako ponosna. Ja sam Normalni (Normal One) ako baš hoćete opis. “Bio sam vrlo, vrlo prosječan igrač", rekao je Klop.

Bivši trener Borusije Dortmund nije želio da otkriva nikakve detalje svog plana.

"Nijedan od velikih trenera u prošlosti nije sjedio ovdje i od prvog dana govorio 'osvojićemo ovu ili onu titulu'. Kada sam odlazio iz Dortmunda rekao sam da nije važno šta neko misli kada dolazite. Važno je šta se misli pri odlasku. Mislim da je odlazak poseban dan", rekao je Klop.

Iako je poznat po svojim neobičnim izjavama, sada je rekao da ga ne zanimaju mediji, već da želi da se koncentriše na rad sa igračima.

"Nije mi stalo do ovolikog publiciteta – želim da radim sa igračima. Ja sam fudbalski trener", dodao je Klop.

Klop će na klupi Liverpula debitovati 17. oktobra u gostima protiv Totenhema.

Preporučujemo za Vas