FS Albanije: Izgubili smo bitku, ali smo pokazali najbolje vrijednosti

71 pregleda 5 komentar(a)
Albanija, Foto: Reuters
Albanija, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.10.2015. 09:26h

Fudbalski savez Albanije (FSHF) zahvalio je danas navijačima, državi, policiji i svima koji su doprinijeli da utakmica protiv Srbije protekne bez incidenta.

U saopštenju FSHF navodi se da je nacionalni tim izgubio utakmicu na terenu, ali dobio bitku iz državnosti i predstavljanja najboljih vrijednosti.

"Izgubili smo bitku, ali borba se nastavlja. Obećavamo da nećemo odustati. Državljanstvo, sigurnost, pokazavanje najboljih vrijednosti, nadjačalo je sve ostalo i to nas čini ponosnim", navodi se između ostalog u saopštenju.

Čelnici FSHF istakli su veliki doprinos obavještajne službe u organizaciji utakmice, a posebnu zahvalnost iskazali su stanovnicima Tirane i Elbasana, koji su morali da istrpe saobraćajne gužve, zbog blokada pojedinih djelova grada.

"Nažalost nismo uspjeli. To ne znači da bi trebalo da pognemo glave. Naprotiv, poraz mora da nas nauči da u budućnosti budemo još jači i efikasniji", navodi se u saopštenju.

Cana: Pokazalo se da ipak može da se radi samo o fudbalu

Kapiten Albanije Lorik Cana rekao je da se pokazalo da utakmicu njegove reprezentacije protiv Srbije može da obilježi fudbal, a ne incidenti.

"Najvažnije je da je sve proteklo u redu. Pokazali smo svima kako možemo da igramo fudbal i da u našoj međusobnoj utakmici preovladava sport, a ne neke druge stvari", rekao je Cana agenciji Beta poslije utakmice u Elbasanu.

Srbija je pobijedila Albaniju u gostima sa 2:0.

Reprezentativci Srbije su imali neprijatnost u Tirani, kada je njihov autobus kamenovan na putu do hotela.

Prema riječima kapitena Albanije, to je izolovan incident koji je napravio 14-godišnjak i da je sve ostalo prošlo u najboljem redu.

Cana je istakao da je u Elbasanu "sve bilo savršeno", ne računajući rezultat po njegov tim.

"Rezultat nije baš dobar za nas, ali kada se pogleda utakmica, igrali smo dobro, međutim Srbija ima iskusne igrače, što je pokazala. Umjeli su da stanu na loptu kod 0:0 i u završnici pobjede", kazao je Cana.

On je dodao da Srbija ima velike šanse da igra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

"Srpska reprezentacija ima velike, kvalitetne igrače, svaka im čast. Imaju velike šanse da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Rusiji", rekao je Cana.

De Bjazi: Šteta, mogli smo da osvojimo važan bod

Selektor reprezentacije Albanije Đani De Bjazi izjavio je da je njegova ekipa taktički dobro odigrala protiv Srbije, ali da je protivnik kaznio greške domaćeg tima. ;

"Ekipa je dobro igrala protiv kvalitetnog tima kakav je Srbija, posebno na taktičkom planu. Ali, trebalo je da budemo oprezni u završnici, nismo smjeli da dozvolimo golove. Morali smo da pazimo njihove kontranapade i bili smo kažnjeni i za najmanju grešku. Šteta, mogli smo da osvojimo važan bod", rekao je De Bjazi.

Srbija je odavno ostala bez šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, dok bi Albanci pobjedom u posljednjem kolu Grupe I nad Jermenijom obezbijedili direktno učešće.

Bonus video: