Slucki pred Moldaviju: Potcijeniti rivala značilo bi da smo neprofesionalni

0 komentar(a)
Leonid Slucki, Foto: Rfs.ru
Leonid Slucki, Foto: Rfs.ru
Ažurirano: 08.10.2015. 20:34h

Sa dvije pobjede u posljednja dva meča reprezentacije Rusije preuzela je drugo mjesto u grupi G kvalifikacija za EURO i čini se da u rukama ima drugu vizu za finalni turnir.

„Zbornaja“ je u Kišinjevu, gdje će sjutra pokušati da se revanšira Moldaviji za remi (1:1) u prvom duelu u Moskvi 12. oktobra prošle godine.

„Mnogo toga se izmjenilo od tada“ – kaže selektor Rusije Leonid Slucki, koji je u avgustu zamijenio Fabija Kapela na klupi i vratio samopouzdanje nacionalnom timu.

„Na terenu će se naći mnogo novih lica. Moldavci imaju novog trenera (Stefana Stojku, prim.aut) i nekoliko suspendovanih i povrijeđenih igrača.“

Povrijeđenih ima i u „zbornaji“ – nastupi Berezuckog i Džagoeva su pod znakom pitanja. Obojica su doprinijeli trijumfima nad Švedskom (1:0) i Lihtenštajnom (7:0).

Ukoliko Rusi žele da slave novi uspjeh, moraju biti ozbiljni i odgovorni – smatra Slucki.

„U današnjem fudbalu nema loših timova. U ovim kvalifikacijama često se dešava da favoriti ostanu bez planiranih bodova. Potcijeniti rivala, po meni predstavlja manjak profesionalizma.“

Novinare u Kišinjevu interesovao je stav selektora prema činjenici da Moldavija nije dozvolila ulazak u zemlju novinarima ruske TV stanice „Rusija 24“, čije emitovanje je na njenom tlu ranije zabranila.

„Fudbal mora da nosi sa sobom miroljubive poruke“ – poručio je Slucki.

Dva kola prije kraja kvalifikacija, Rusija na drugom mjestu grupe G ima 14 bodova, dva više od Švedske i tri više od Crne Gore, sa kojom igra u ponedjeljak u Moskvi.

Bonus video: