Marsel Koler: Crna Gora još ima šansi

"Ne oslanjamo se na to što smo se kvalifikovali. Želja da pobijedimo je velika kao na ranijim mečevima", dodao je Koler.
3 komentar(a)
Marsel Koler, Foto: Savo Prelević
Marsel Koler, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2015. 18:42h

Oko 40 predstavnika medija iz Austrije doputovalo je u Podgoricu da prati utakmicu sa Crnom Gorom, iako je njihova selekcija već izborila plasman na Euro, što dovoljno govori o fudbalskoj euforiji koja je prodrmala Beč.

Sinoć na pres-konferenciji na Gradskom stadionu, novinarima su se obratili selektor Marsel Koler i kapiten Kristijan Fuks, lijevi bek Lestera.

Njihova poruka je jasna - austrijsko fudbalsko proljeće treba da se nastavi i u Crnoj Gori.

"Sezona skijanja još nije počela, tako da je fudbal u Austriji sigurno sport broj jedan još neko vrijeme", našalio se Koler.

Austrija je već na Euru, prvi put od 2008, ali to ne znači da je nezainteresovana za večerašnji hepening.

"Ne oslanjamo se na to što smo se kvalifikovali. Želja da pobijedimo je velika kao na ranijim mečevima", dodao je Koler.

Slično razmišlja i Fuks, koji cijeni Crnu Goru:

"Ne, nismo se opustili, koncentrisani smo na utakmicu. Dobro smo se spremili za Crnu Goru, koja je jaka, posebno u napadu".

Na pitanje je li očekivao da Crna Gora dočeka finiš kvalifikacija sa više bodova, heroj fudbalske Austrije, Marsel Koler je odgovorio:

"Teško pitanje, prije početka kvalifikacija sam se koncentrisao na to koliko moja selekcija može da osvoji bodova. U svakom slučaju, Crna Gora je mogla da osvoji više - imali ste prekinuti meč sa Rusijom, dok ste u mnogim drugim mečevima bili izjednačeni sa protivnikom. Ipak, nije sve izgubljeno, smartam da Crna Gora još ima šansu", kazao je Koler, istakavši da će Jovetić mnogo nedostajati Crnoj Gori.

"Njegovi golovi i pasovi često su odlučujući. Znam to po mojoj ekipi, gdje su glavni fudbaleri obično bili prevaga".

Bonus video: