Ivan Rakitić hrvatski igrač godine

1 komentar(a)
Ivan Rakitić, Foto: HNS
Ivan Rakitić, Foto: HNS
Ažurirano: 08.10.2015. 14:38h

Tri titule sa Barselonom (Liga šampionata, špansko prvenstvo, Kup kralja), kao i postignuti gol u finalu elitnog takmičenja, učinili su da 44. izbor fudbalera godine u Hrvatskoj u organizaciji Večernjeg lista bude formalnost – Ivan Rakitić je kolekciji klupskih, dodao i cijenjeno individualno priznanje.

Žiri sastavljen od 11 nekadašnjih članova „vatrenih“ (Dražen Ladić, Ivica Križanac, Andrej Panadić, Srećko Bogdan, Antoni Šerić, Joško Jeličić, Željko Adžić, Jurica Jerković, Slaven Zambata, Joško Skoblar i Milan Rapaić) dodijelio je dvadesetsedmogodišnjem vezisti 105 bodova, 20 više od „interiste“ Ivana Perišića, dok je Realov Luka Modrić dobio 80 bodova.

- Jedino što mogu reći da će mi ovo biti još veća motivacija da ostvarim sve postavljene ciljeve – rekao je Rakitić, kome je na svečanosti statuu Pobjednik predao glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

- Daćemo sve od sebe da već u subotu vratimo vjeru i ljubav prema našoj reprezentaciji. Nadam se da će svi navijači koji su uz nas biti ponosni.

Rakitića, koji je u debitantskoj sezoni u dresu „blau grane“ postigao 8 golova u 51 utakmici, u narednih pet dana sa hrvatskom reprezentacijom očekuju odlučujući mečevi u kvalifikacijama za EURO sa Bugarskom i Maltom.

Večernje novosti organizuju izbor za najboljeg hrvatskog fudbalera od 1972. godine, a rekorder je predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je šest puta dobio statuu Pobjednik.

Bonus video: