Navijajte pjesmom i aplauzima

Instalirane su dodatne kamere kako bi se lakše identifikovali svi oni koji na stadion pokušaju unijeti zabranjene predmete i pirotehnička sredstva, kojima bi mogli izazvati eventualni prekid utakmice. Crna Gora igra protiv Austrije sjutra veče u 20.45 h.
8 komentar(a)
Crna Gora - Švedska navijači, Foto: Vijesti
Crna Gora - Švedska navijači, Foto: Vijesti
Ažurirano: 08.10.2015. 13:44h

Komisija za bezbjednost Fudbalskog saveza Crne Gore obratila se saopštenjem pred utakmicu Crna Gora - Austrija, sjutra od 20.45 sati pod Goricom.

"Nakon utakmice sa reprezentacijom Rusije, na kojoj je došlo do kulminacije nesportskog ponašanja pojedinih navijača, FSCG je pred utakmicu sa Austrijom preduzeo sve dodatne bezbjednosne mjere kako bi spriječio eventualne nesportske ispade neodgovornih i nedobronamjernih navijača. U skladu sa ukazanom potrebom i preporukama UEFA-e, na sjevernoj i južnoj tribini Gradskog stadiona podignute su zaštitne mreže, kako bi se spriječilo ubacivanje bilo kakvih predmeta i pirotehničkih sredstava na teren".

"Takođe, svi ulazi na stadionu dodatno su osvijetljeni, a na istima, kao i na unutrašnjem dijelu stadiona, instalirane su dodatne kamere kako bi se lakše identifikovali svi oni koji na stadion pokušaju unijeti zabranjene predmete i pirotehnička sredstva, kojoma bi mogli izazvati eventualni prekid utakmice".

"Napominjemo da je zbog nesportskog ponašanja navijača na prethodnim utakmicama FSCG pod uslovnom kaznom i da bi bilo kakav novi incident značio dužu suspenziju igranja bez prisustva publike. FSCG je do sada zbog nesportskog i neodgovornog ponašanja pojedinih navijača pretrpio veliku štetu. Samo na ime novčanih kazni, izrečenih od strane FIFA-e i UEFA-e, plaćeno je preko 200.000 eura, dok je druga, nematerijalna šteta znatno veća".

"Kapije stadiona za utakmicu sa Austrijom otvaraju se u 18.45 časova, pa molimo sve navijače da na stadion dođu što je ranije moguće kako bi se izbjegle nepotrebne gužve, posebno imajući u vidu da će biti sproveden rigorozan pregled svih gledalaca. Za ovu utakmicu od strane FSCG angažovano je brojno obezbjeđenje, kao i potreban broj pripadnika policije".

"Fudbalski savez Crne Gore apeluje na sve navijače da svoj tim podrže pjesmom i dlanovima, te da na stadion ne unose nedozvoljene predmete, pirotehnička sredstva i transparenate koji sadrže nedozvoljene i uvredljive sadržaje".

"Oktobar je mjesec borbe protiv diskriminacije u Evropi, zbog čega će UEFA iskoristiti 40 utakmica prestižnih klupskih takmičenja i 54 kvalifikaciona meča za EURO da pošalje svijetu jasnu poruku da za rasizam, diskriminaciju i netoleranciju nema mjesta u fudbalu. Fudbalski savez Crne Gore će podržati ovu akciju i svaku vrstu borbe protiv rasizma, netolerancije i ksenofobije", stoji u saopštenju FSCG koje je potpisao Dragoljub Sekulić, predsjednik Komisije za bezbjednost i sigurnost FSCG.

Bonus video: