Vezista Dinama protiv Arsenala bio dopingovan

Vezista Dinama Arijan Ademi "pao" je na doping testu urađenom nakon veliek pobjede "modrih" nad Arsenalom u Ligi šampiona
0 komentar(a)
Dinamo Zagreb, Foto: Hina/Index.hr
Dinamo Zagreb, Foto: Hina/Index.hr
Ažurirano: 08.10.2015. 07:50h

Vezista Dinama Arijan Ademi "pao" je na doping testu urađenom nakon veliek pobjede "modrih" nad Arsenalom u Ligi šampiona.

UEFA je pokrenula postupak protiv igrača makedonske selekcije, jer je A nalaz bio pozitivan na doping. Ukoliko i B nalaz pokaže isto igraču prijeti suspenzija od dvije godine neigranja.

Dinamu ostaju bodovi ako Ademi bude jedini sa pozitivnim nalazom. Drugi su nalazi, međutim, bili negativni pa Dinamu ne prijeti oduzimanje bodova. No, Dinamu prijeti diskvalifikacija ako više od dvojice igrača tokom sezone budu imali pozitivan doping test.

Oglasio se i klub sa Maksimira:

"Proba drugog fudbalera koji je bio na testirtanju je negativna. Čekamo nalaze B kontrole, a Ademiju prijeti dvogodišnja suspenzija. U posljednjoj godini Ademi je šest puta testiran i svaki put je bio negativan. Testiran je i na početku sezone i nalazi su bili negativni".

Upravo protiv Arsenala je 24-godišnji Ademi odigrao sjajnu utakmicu u kojoj je na Maksimiru nadigrao veziste slavnog engleskog kluba.

"Nikada nam se ovako nešto nije dogodilo Prema pravilima Uefe Dinamo ne smije komentarisati događaj dok ne bude gotov i nalaz B kontrole. Naši igrači su godinama unazad redovno prolazili doping kontrole i iznenađeni smo ovim nalazom", obavijestili su iz Dinama.

Bonus video: