SRBI DOPUTOVALI U TIRANU

Ivanović: Niko ne očekuje aplauze u Albaniji

"Znamo šta treba da uradimo, kako i na koji način da je odigramo. Daćemo sve od sebe da pobijedimo. Atmosfera prevazilazi stvari vezane za fudbal, a mi samo fudbal možemo da igramo", kazao je Ivanović.
6 komentar(a)
Srbija - Albanija, Foto: Beta
Srbija - Albanija, Foto: Beta
Ažurirano: 07.10.2015. 18:48h

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je svjestan da njegovu reprezentaciju čeka "paklena atmosfera" u Albaniji, ali da njegovi saigrači moraju da razmišljaju samo o fudbalu.

"Znamo da nas čeka paklena atmosfera, to može da se vidi iz dočeka u Albaniji. Ne očekujemo da će nam neko aplaudirati, kao što to i albanska reprezentacija nije očekivala u Beogradu. Znam da je velika tenzija, da su uprte oči u ovu utakmicu i da svi žele da utakmica preraste u nešto, ali mi moramo da igramo fudbal", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Tirani.

Srbija će sjutra u 20.45 igrati protiv Albanije u Elbasanu, u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Autobus sa reprezentativcima Srbije kamenovan je na ulazu u Tiranu, a u tom incidentu nije bilo povrijeđenih, iako je na vozilu pričinjena materijalna šteta.

Ivanović je kazao da će srpski fudbaleri učiniti sve da pobijede.

"Znamo šta treba da uradimo, kako i na koji način da je odigramo. Daćemo sve od sebe da pobijedimo. Atmosfera prevazilazi stvari vezane za fudbal, a mi samo fudbal možemo da igramo", kazao je Ivanović.

Albanski novinari su upitali Ivanovića šta bi promijenio u prvoj utakmici dvije ekipe, koja je prekinuta zbog incidenata izazvanih poslije naleta drona sa zastavom "Velike Albanije" iznad terena. Taj susret je registrovan 3:0 za Albaniju.

"Promijenio bih rezultat. Bili smo poraženi u toj utakmici, na kraju se tako ispostavilo", kazao je Ivanović.

On je komentarisao i izjave selektora Albanije Đanija Di Bjazija da su srpski fudbaleri duplo kvalitetniji od albanskih, nazvavši ih "psihološkom pripremom za utakmicu".

"Selektor Albanije je Italijan, poznaje taktiku. Na terenu moramo da pokažemo koliko stvarno vrijedimo. Ne bih se složio sa njegovom izjavom, kojom je on htio da skine pritisak sa svojih igrača, kako bi bili hrabriji na utakmici", rekao je Ivanović.

Kapiten je istakao da Srbija mora da odigra najbolju utakmicu od početka kvalifikacija i da mu je krivo što predstojeći susret ne odlučuje o plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Preporučujemo za Vas