Rodić: Prijatno sam iznenađen kakve fudbalere ima Crna Gora

"Biće teško plasirati se na Evropsko prvenstvo. Austrija i Rusija su dvije ozbiljne ekipe, ali dokle god postoje šanse, ne smijemo da se predajemo", kaže Vladimir Rodić
67 pregleda 13 komentar(a)
Vladimir Rodić, Foto: Vijesti online
Vladimir Rodić, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 07.10.2015. 17:42h

Vezista švedskog Malmea, 22-godišnji Beograđanin Vladimir Rodić, kaže da je pozitivno iznenađen kakve fudbalere ima Crna Gora, dva dana pred meč sa Austrijom, vrlo moguće i njegovog službenog debija u crvenom dresu.

"Iskreno iznenađen sam kakve igrače ima Crna Gora. Juče sam odradio prvi trening sa ekipom, sada ću trenirati drugi put i stvarno je sjajno ovo što sam mogao da vidim. Nažalost, Jovetić je povrijeđen, njegov nastup je pod znakom pitanja, volio bih i njega da vidim uživo na djelu, ali biće prilike'', kazao je Vladimir Rodić uoči večerašnjeg treninga.

Nije ga, kako ističe, mnogo iznenadio poziv da zaigra za Crnu Goru.

"Nije me iznenadio poziv, ali mi je prijalo interesovanje i nisam se mnogo dvoumio. Velika je čast biti dio nacionalnog tima. To mi je samo podstrek da nastavim da radim kao do sada i motiv više za dalji napredak''.

Rodić je jedan od samo tri crnogorska reprezentativca koja ove sezone igraju Ligu šampiona (uz Stefana Savića i Nemanju Nikolića), a prije sedam dana je vodio duele sa Kristijanom Ronaldom i ostalim zvijezdama Real Madrida.

''Tu sam samo tri dana, a momci su me prihvatili kao da sam sa njima dugi niz godina. Neke sam upoznao i ranije, a Mandić sam znao iz perioda kada smo igrali u Srbiji. Osjećam se prijatno i prezadovoljan sam. Iskreno, nisam puno pratio reprezentaciju Crne Gore, ruku na srce i nisam gledao mnogo utakmica. Ali, znam kakva je situacija, znam da imamo šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. To je želja svih igrača, svi će dati maksimum da se to i ostvari".

Crna Gora mora da pobijedi Austriju i da se nada da će Moldavija zakinuti Rusiju, kako bi u Moskvu potovala po vizu za baraž...

Nemoguća misija? Vjerovatno, ali treba probati...

"Sigurno da će biti teško plasirati se na Evropsko prvenstvo. Austrija i Rusija su dvije ozbiljne ekipe, ali dokle god postoje šanse, ne smijemo da se predajemo. U fudbalu je sve moguće. Te dvije pobjede nam ništa ne garantuju, ali borićemo se do posljednjeg momenta", ističe Rodić.

Za njega, međutim, ovo nisu posljednje kvalifikacije...

"Selektor je izjavio da sam budućnost ove reprezentacije, i veoma mi je drago zbog toga. Nadam se da ću u budućnosti pomoći reprezentaciji da ostvari što bolje rezultate".

Najbolje se, kako kaže, osjeća kada je bliži napadu...

''Jedan period sam igrao beka u mlađim kategorijama i u prvom timu, ali moja prirodna pozicija je klrilo - nebitno da li lijevo ili desno, samo da sam blizu napada".

Vukčević: Niko se nije naigrao na našem terenu, možemo do tri boda

Nikola Vukčević, vezista Brage, očekuje tešku sa Austrijancima.

'Igramo protiv izuzetne selekcije, to su pokazali u našoj grupi, gdje nemaju poraz do sada. Ali, niti jedna reprezentacija se nije naigrala na našem terenu, nisu ni Englezi, nadam se da neće ni Austrijanci. Vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata, a to su tri boda koja bi nas ostavila u trku za baraž. Atmosfera u timu je perfektna, igrači se druže, svi razmišljamo pozitivno, iako nas čekaju dvije jako teške utakmice. Ali, prvo da duel sa Austrijom riješimo u našu korist, a onda idemo i u Rusiju po tri boda", istakao je Vukčević.

Nekadašnji kapiten Budućnosti je zadovoljan svojom formom, ali i formom saigrača...

"Nakon dvije godine konačno sam zauzeo mjesto u prvom timu Brage. Zadovoljan sam formom, igram dobro... Takođe, veliki broj igrača igra standardno u svojim klubovima, i to je jako bitno za nas. Do sada smo nekih 70 minuta imali snage, a nakon toga vidjelo se da igrači nisu bili standardni. Pričam iz mog iskustva, kako su minuti prolazili meni je bilo sve teže. To je jako bitno, jer ćemo i nakon 70 minuta imati šanse da u visokom ritmu završimo meč'', zaključio je Vukčević.

Bonus video: