Sačekuša: U Tirani kamenovan autobus sa fudbalerima Srbije

Srpska delegacija direktno je iz aviona ušla je u autobuse koji su je čekali na pisti i koji su ekipu i ostale putnike odvezli do hotela.
0 komentar(a)
Autobus Srbije u Tirani, Foto: Beta-AP
Autobus Srbije u Tirani, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 07.10.2015. 17:29h

Autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan je danas u Tirani, potvrdio je Tanjugu potpredsjednik nacionalnog saveza (FSS) Savo Milošević.

Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela, gdje će srpska reprezentacija prenoćiti do odlaska u Elbasan, mjesto odigravanja kvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope sa domaćom selekcijom Albanije.

Na autobusu sa fudbalerima Srbije razbijeno je staklo, svi igrači bili su šokirani huliganskim ispadom, a prema Miloševićevim riječima niko nije povrijeđen.

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je večeras u Albaniju, potpuno izolovana od spoljašnjeg svijeta u Tirani.

Srpska delegacija direktno je iz aviona ušla je u autobuse koji su je čekali na pisti i koji su ekipu i ostale putnike odvezli do hotela.

Na tom putu policija je bila raspoređena na svakih nekoliko desetina metara.

Srpska delegacija nije prošla kroz uobičajenu pasošku kontrolu, već su ulasci u zemlju naknadno ovjeravani bez ličnog prisustva igrača.

Reprezentativce je na pisti dočekao srpski ambasador u Tirani Miroljub Zarić, kao i pojedini predstavnici Fudbalskog saveza Albanije.

Bezbijednost je bila na najvišem nivou, a putevi kojima su se kretali članovi srpskog tima bili su potpuno zatvoreni za saobraćaj. Hotel u kome se nalazi Srbija potpuno je okružen policijom i tu slobodno kretanje nije omogućeno.

Srpske fudbalere je dočekalo oblačno vrijeme, a očekuje se da tokom utakmice pada kiša.

Redovna konferencija za novinare održaće se u 19.45 u hotelu, a ne na stadionu kako je inače u proceduri. Reprezentativci Srbije neće trenirati u Albaniji.

Ekipa će u Tirani ostati sve do četvrtka kasno popodne, kada će se uputiti u Elbasan na utakmicu.

Srbija je izgubila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je posljednja na tabeli Grupe I sa jednim bodom.

"Orlovima" su oduzeta tri boda zbog incidenata i prekinute utakmice sa Albanijom u Beogradu prošlog oktobra, kada su navijači ušli na teren pošto je dron sa zastavom Velike Albanije letio iznad terena Partizanovog stadiona.

Takmičenje u kvalifikacijama Srbija će završiti 11. oktobra utakmicom s Portugalom u Beogradu, na stadionu Partizana od 18 časova.

U Grupi I prvi je Portugal sa 15 bodova iz šest utakmica, druga je Danska sa tri boda manje, ali i utakmicom više. Albanija je treća sa 11 bodova iz šest mečeva, a Jermenija je sakupila dva boda iz sedam utakmica.

Karadžić: Od reprezentacije očekujem do sada najbolju utakmicu

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je danas da očekuje da će bezbjednost na utakmici u Elbasanu biti na najvišem nivou, a od srpske reprezentacije do sada najbolji nastup.

"Ne vidim koji nas problem može dočekati. Očekujem dobru organizaciju i bezbijednost na najvišem nivou. Posljednjih 15-ak dana bili smo na evropskim sastancima sa rukovodiocima albanskog saveza i garantovali su nam bezbijednost. Sinoć smo razgovarali sa igračima, imali su dobar trening, dobra je atmosfera. Svjesni su važnosti utakmice koja prvi put prevazilazi fudbalske i sportske okvire. Očekujem dobru igru i najbolji nastup naše reprezentacije do sada", rekao je Karadžić novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

"Ne vidim razlog zbog kojeg bi Albanci trebalo da propuste šansu posebno što su na vratima EP i na bilo koji način dovedu u pitanje regularnost i bezbijednost. Vjerujem da ćemo biti dobro dočekani, a na večeri ćemo dobiti više informacija. Utakmica je sjutra i nadam se da će pobijediti fudbal. U ovom regionu bi bilo dobro da se već jednom politika skrajne, da se igra fudbal i da sportisti rade svoj posao", dodao je Karadžić.

Sulejmaniju posebno vruć doček u Elbasanu

Fudbalski reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani biće posebno pod lupom albanskih navijača na sjutrašnjem meču dva tima u Elbasanu, pišu lokalni Gazeta i Zeri.

Sulejmani je rođen u Beogradu, porijeklom Goranac sa Kosova, ali je fudbaler Jang Bojsa oduvijek govorio da želi da igra samo za Srbiju.

"Nikada nikome nisam prijetio, niti rekao da bih uzeo albansko državljanstvo jer nisam nikada o tome razmišljao. Uvijek sam htio da igram za svoju zemlju, Srbiju", prisjetili su se Albanci Sulejmanijevog intervjua iz 2006. godine.

Bivši igrač Partizana dobio je poziv za meč protiv Albanije, ali nije sigurno da li će bude u startnoj postavi.

Albanski navijači sa Kosova dolaze u Elbasan bez ulaznica

Nekoliko stotina albanskih navijača sa Kosova ušlo je danas u Albaniju sa namjerom da pruži podršku njihovoj reprezentaciji u utakmici protiv Srbije u kvalfikacijama za prvenstvo Evrope, piše Koha ditore.

Kako se navodi, nekoliko autobusa doputovalo je iz Prištine i različitih djelova Kosova, iako većina nema karte za meč u Elbasanu.

Svih 13.000 ulaznica odavno je rasprodato, a ranije je najavljeno da ih mogu uzeti samo navijači koji imaju albanska dokumenta.

Utakmica između Albanije i Srbije nosi status najvišeg mogućeg rizika, zbog čega će više od 2.000 policajaca obezbjeđivati utakmicu.

Bonus video: