Kovačić: Ne znam šta bi bilo da sam ostao u Interu

"Manćini i ja nismo imali nikakav odnos - ni pozitivan ni negativan. Nisam bio siguran da me želi u timu", rekao je hrvatski vezista
0 komentar(a)
Mateo Kovačić, Mauro Ikardi, Foto: Beta/AP
Mateo Kovačić, Mauro Ikardi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.10.2015. 10:30h

Mateo Kovačić je navodno otišao u suzama iz Intera kada je dogovoren transfer u Real Madrid, a samo dva mjeseca kasnije je istakao da je za njega mnogo bolje što je napustio klub iz Milana.

Hrvatski talenat koji je u Interu dobio šansu o kakvoj je mogao da sanja, na primjer, Brazilac Filipe Kutinjo, nije imao baš lijepe riječi za trenera „crno-plavih“ Roberta Manćinija. Prije Manća, Kovačića su u Interu trenirali Andrea Stramaćoni i Valter Macari.

„Mnogo sam srećan što sam otišao iz Intera. Ne znam kako bi se završilo da sam ostao. Manćini i ja nismo imali nikakav odnos - ni pozitivan ni negativan. Nisam bio siguran da me želi u timu, a u prvom momentu nisam ni znao šta misli o tome kada je postalo jasno da idem u Real. Kasnije mi je rekao da je razočaran što idem. Ali, iskreno, kada sam bio u timu uopšte nisam stekao utisak da mu je stalo. Ne znam ni zašto me je pomjerio sa prirodne pozicije“, istakao je Kovačić za hrvatske Sportske novosti.

Kovačić je u Inter došao u januaru 2012. iz zagrebačkog Dinama za oko 13 miliona eura, a Realu je ljetos prodat za 35.

„Svakako mi je bila velika čast što sam igrao u klubu kakav je Inter, ali sada sam u Realu koji želi da osvoji sve. Madrid je potpuno drugi nivo“, dodao je hrvatski vezista.

U dresu „crno-plavih“ je za dvije i po sezone u Seriji A odigrao 80 utakmica i postigao pet golova.

Bonus video: