Uspjela Zetina šok-terapija

"Šok terapija je djelovala", kazao je po završetku duela na Obilića poljani Brnović, čija ekipa je prekinula seriju od četiri poraza. "Vjerujem u ovaj sastav. Igrači su pokazali karakter", gubili smo, ali smo uspjeli da preokrenemo rezultat.
51 pregleda 0 komentar(a)
Zeta, Foto: Luka Zeković
Zeta, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.10.2015. 18:22h

Na mjestu na kome je prije četiri i po mjeseca u dresu Lovćena okončao igračku, Nenad Brnović je pobjedom na klupi Zete započeo trenersku karijeru. Gospodin slučaj namjestio je da u oba navrata akteri i rezultat budu isti: Lovćen – Zeta 1:2.

"Šok terapija je djelovala", kazao je po završetku duela na Obilića poljani Brnović, čija ekipa je prekinula seriju od četiri poraza. "Vjerujem u ovaj sastav. Igrači su pokazali karakter", gubili smo, ali smo uspjeli da preokrenemo rezultat.

Lovćen je promašivao, Miljan Vlaisavljević pogađao! Angažovan početak, Cetinjani su naplatili u 10. minutu golom Draganića (asistirao Radović), da bi četiri minuta kasnije i Đalac zatresao mrežu gostiju. Ipak, sudija Kojović na signalizaciju pomoćnika Vujovića poništio je pogodak zbog (ne)postojećeg ofsajda, a zatim trenerskom tandemu „crvenih“ Halilović – Kavaja, pokazao put ka tribinama. Razlog – verbalni delikt.

I bez stručnjaka kraj klupe, Lovćen je napadao, stvarao i olako trošio zicere - Draganić je šutirao preko gola u 21. minutu, a 10 minuta kasnije šut Đalca odbranio je Velimirović. Između te dvije situacije, igrači iz prijestonice su se uvjerili koliko fudbal zna da bude nepravedan. Vezista „vukova“ Vukčević po desnoj strani je probio odbranu „crvenih“, uputio povratnu loptu ka Vlaisavljeviću, koji je sa 10 metara mirno završio akciju. Minut 26, 1:1.

Preslikan scenario viđen je u nastavku. Draganić je u 54. minutu našao sam ispred čuvara mreže Velimirovića, ali se nije snašao. Na drugoj strani, Zeta je koncentrisano koristila svoje šanse – u 57. minutu, u kontri, Bjedov je pobjegao protivnicima, zavrnuo loptu koju je na drugoj strani dočekao i preko gol linije prebacio Vlaisavljević. Nokautirani, fudbaleri iz prijestonice ostali su bez odgovora...

"Prvi dio smo odigrali dobro, na nivou koji nam je mogao obezbjediti pobjedu", ocjenio je trener Lovćena Radovan Kavaja, čiji tim je bez pobjede u posljednjih pet kola. "Postigli smo gol na vrijeme, dali i drugi, ali to, po ocjeni sudija, nije bilo dovoljno. U nastavku smo djelovali neiskusno, što su gosti iskoristili".

LOVĆEN – ZETA 1:2 (1:1)

Cetinje - Stadion na Obilića poljani. Gledalaca: 200. Sudija: Vladan Kojović (Podgorica). Žuti kartoni: Tatar, Pejaković (Lovćen), Velimirović, Šofranac, Vukčević, Knežević (Zeta). Crveni kartoni: Halilović (šef stručnog štaba) i Kavaja (trener) u 14. minutu, Tatar (drugi žuti) u 90. minutu (Lovćen).

Strijelci: N. Draganić u 10. minutu (Lovćen), Vlaisavljević u 26. i 57. minutu (Zeta).

LOVĆEN: Petković, Radunović, Martinović, Tatar, Sjekloća, Vujanović, Tomić , Radović, Pejaković (od 61. Tiodorović), N. Draganić (od 58. Vujović), Đalac (od 58. Jablan).

ZETA: Velimirović, Cavnić, Šofranac, Vlaisavljević (od 78. Bilialov), Marković, Vukčević, Jakšić, Knežević, Bjedov (od 86. Klikovac), Trišović, Kukuličić (od 90. Aligrudić).

Bonus video: