Slavlje Rudara u nadoknadi, Kotorani smatraju da je bio faul

"Mislim da je bio prekršaj nad Zlatičaninom. U jednom trenutku se vidjelo da se arbitar dvoumi da svira prekršaj i smatram da je bio faul", kazao je trener Bokelja Slobodan Drašković.
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vijesti
Rudar, Foto: Vijesti
Ažurirano: 06.10.2015. 18:14h

Rudar je uspio da uz dosta sreće prvi put nanese poraz Bokelju u gostima, dođe do tri boda i zadrži korak sa vodećom Mladosti.

Gol odluke postigao je Ivan Marković na isteku trećeg minuta sudijske nadoknade, nakon što ga je upsolio Ivan Knežević.

Gosti su nakon gola Rudara burno protestvovali smatrajući da je Knežević u skoku rukama odgurnuo Miroslava Zlatičanina. Zbog toga što je bio najbučniji arbitar Savović je trenera gostujućeg tima Slobodana Draškovića udaljio sa klupe.

"Protestvovao sam zbog toga. Mislim da je bio prekršaj nad Zlatičaninom. U jednom trenutku se vidjelo da se arbitar dvoumi da svira prekršaj i smatram da je bio faul. Mislim da samo osvojili bod ne bi bilo nezasuležno. Igrali smo dobro, ali na kraju se desilo ono što se desilo, doživjeli smo prvi poraz na strani", kazao je Drašković.

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav jedninu pravu priliku Rudar je imao preko Božovića u 32. minutu, ali je njegov šut sa sedam-osam metara iskosa sa lijeve strane odbranio Mijatović.

Bokelj je već u drugom minutu nastavka mogao do gola. Aleksandar Macanović pokušao je da iz petarca domaćih uposli Nikeziča, koji je bio usamljen, ali je Miloš Radanović bravurom pokazao zbog čega je godinama jedan od najboljih golmana u Crnoj Gori.

Dva minuta nakon toga Rudar je uzvratio preko Đurića, no njegov šut glavom završio je pred gola.

Kako se bližio kraj utakmice domaći su pojačavali pritisak. U 79. minutu Božović je izbacio iz igre odrbanu gostiju izašao sam ispred Mijatovića koga je varkom tijela ostavio na zemlji. Kada se očekivao šut, Božović je uputio pas ka Ivanu Kneževiću, ispored koga su inetrvenisali centralni bekovi Bokelja. Tada se činilo da će mreže do kraja mirovati.

Međutim, starteg Pljevljaka Mirko Marić u igru je ubacio Ivana Markovića i Rudar je sve karte bacio na napad.

"Mislim da to nije bila pravovremena, već logična izmjena. Više nismo imali šta da izgubimo i morali smo sve karte da bacimo na napad. Uspjeli smo iz veliku dozu sreće i Božje pomoći da dođemo do tri veoma važna boda. Uspjeli smo da savladamo izuzetno kvalitetnu ekipu i naravno da smo zadovoljni. Pokazali smo karakter nismo gubili glavu i na kraju, ponavljam, uz veliku dozu sreće došli do bodove, ali sreća prati hrabre zar ne", kazao je strateg Pljevljaka.

Rudar - Bokelj 1:0

Stadion pod Golubinjom. Gledalaca oko 500. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje) i Aleksandar Đikanović (Podgorica) . Strijelac Marković u 90+3. Žuti kartoni: Živković, Knežević (Rudar) Zlatičanin, Kotorac (Bokelj). Crveni karton Slobodan Drašković terner Bokelja u 90+4.

Rudar: Radanović, Đurić, Sopo, Jovanović (od 65. Vuković), Knežević, Nestorović, Radišić, Božović, Brnović (od 79. Marković), Živković, Vlahović.

Bokelj: Mijatović, Mladenović, Čelebić, Šćekić, Zlatičanin, Nikezić, maraš (od 85. Pržica), Ognjanović, Todorović, Macanović (od 74. Kotorac), Došljak (od 90+3 Pajović)

Bonus video: