Advokat i Petrović otišli iz Sanderlenda

"Odlučio sam da odem nakon samo osam utakmica, jer sam osjetio da je potrebno da dam vremena svima da preokrenu situaciju", istakao je poznati stručnjak
2 komentar(a)
Dik Advokat i Željko Petrović, Foto: Reuters
Dik Advokat i Željko Petrović, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2015. 16:30h

Osam mečeva bez pobjede i to je bilo to - Dik Advokat je odlučio da napusti Sanderlend, iako je uprava činila sve da ga zadrži.

Na kraju nije uspjela, pa se džentlmenski rastala sa 68-godišnjim holandskim stručnjakom i zahvalila mu se na svemu što je uradio.

"Tužan sam zbog Dikove odluke, ali je poštujem. O njegovom karakteru dovoljno govori da je otišao bez ikakve nadoknade, što je veoma neobično u fudbalu", rekao je predsjednik "crnih mačaka" Elis Šort.

Sa Advokatom je otišao i njegov prvi pomoćnik, Podgoričanin Željko Petrović.

"Odlučio sam da odem nakon samo osam utakmica, jer sam osjetio da je potrebno da dam vremena svima da preokrenu situaciju", istakao je poznati stručnjak.

Advokat i Petrović su u martu stigli na "Stadion svjetlosti" i sačuvali tim u Premijer ligi. Holanđanin je na kraju sezone odlučio da ode u penziju, ali je nakon nevjerovatne kampanje navijača, koji su molili i njegovu suprugu da ostane, produžio ugovor za još jednu sezonu.

Sada je, ipak, definitivno otišao, a engelski mediji pišu da je najozbiljniji kandidat da ga naslijedi bivši menadžer Boltona i Vest Hema, Sem Alardajs.

Bonus video: