Rafal Kuna Aguera - pet golova za 22 minuta, Čelsi u velikoj krizi!

Siti se vratio na lidersku poziciju sa dva boda, ali i utakmicom više od Mančester junajteda, koji sjutra gostuje Arsenalu.
0 komentar(a)
Aguero, Foto: Beta-AP
Aguero, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.10.2015. 18:33h

Napadač Bajerna Robert Levandovski postigao je prošle sedmice pet golova za devet minuta, ali nije sam na vrhu liste najboljih svjetskih golgetera.

Zvijezda Mančester sitija Kun Aguero napravio je danas sličan poduhvat. Za pet golova bilo mu je, doduše, trebalo malo više vremena - 21 minut, računajući nadoknadu prvog poluvremena - ali su Englezi svejedno bili oduševljeni.

"Totalna magija", napisao je BBC.

Argentinac je sam pobijedio Njukasl (6:1) i vratio Siti na čelo Premijer lige, sa dva boda ali i utakmicom više od gradskog rivala Junajteda, koji sjutra gostuje Arsenalu.

U periodu od 42. do 62. minuta Argentinac je deset puta dotakao loptu, a postigao pet golova

"Aguero postiže gol ni iz čega. On ništa pretvara u nešto! Sjajno je imati ga za saigrača", prokomentarisao je Kevin de Brujne, autor jedinog gola za Siti koji nije postigao Aguero.

Omaleni argentinski napadač pomjerio je mnoge granice u engleskom fudbalu. Postao je tek pet igrač u istoriji Premijer lige koji je dao pet golova na jednoj utakmici - nakon Endija Kola, Alana Širera, Džermejna Defofa i Dimitra Berbatova - a prvi koji je to uradio za tako kratko vrijeme (21 minut).

Aguero se i poravnao sa Kristijanom Ronaldom i Karlosov Tevesom po broju postignutih golova u Premijer ligi (84), te postao treći najbrži strijelac 80 golova u elitnoj engleskoj diviziji. Šireru su trebale 102 utakmice, Van Nistelroju 122, a Agueru 128.

Nakon ovog rafala, trener Sitija Manuel Pelegrini zamijenio je Aguera već u 66. minutu - želio je valjda da ga odmori za naredne mečeve, da mu pruži priliku da dobije ovacije, ali mu je očigledno napravio kontrauslugu.

Ni navijači, ni sam Aguero, nisu blagonaklono dočekali ovu čudnu odluku čileanskog trenera. Niko nikada u Premijer ligi nije postigao šest golova na jednom meču, a Aguero nije dobio šansu...

"Pelegrini će se jednog dana kajati zbog ove odluke", napisao je jedan navijač Sitija.

A kriza Čelsija dostigla je neslućene razmjere - aktuelni šampion Premijer lige potučen je do nogu kod kuće od Sautemptona (3:1), pa se nakon osam kola nalazi na 16. mjestu (!?), sa samo četiri boda više od timova koji su u zoni ispadanja.

"Plavci" su poveli sjajnim golom Vilijana, ali su napadači "svetaca" Mane i Gracijano Pele u nastavku meča demontirali Murinjov tim, koji se definitivno oprostiji od odbrane titule, iako nije prošla ni četvrtina prvenstva.

Sanderlend je vodio 2:0 protiv Vest Hema i bio na pragu prve pobjede u Premijer ligi, ali je na kraju jedva sačuvao bod, i to sa igračem manje.

Zahvaljujući današnjoj pobjedi kod kuće protiv Vest Bromvič Albion sa 2:0, fudbaleri Kristal Palasa su "skočili" na tabeli Premijer lige na treće mjesto sa 15 bodova.

Strijelci za domaći tim bili su Janik Bolasi u 68. i Joan Kabaj u 89. iz jedanaesterca,

Izabranici Alena Perdjua očitali su lekciju gostima u svim elementima igre.

Epitet najboljeg igrača zaslužio je Kabaj koji je pored drugog gola iz penala, upisao i asistenciju za prvi, kada je idealno centrirao loptu "na glavu" Bolasiju kome nije preostalo ništa drugo nego da je "zakuca" u mrežu gostiju.

Rezultati 8. kola

Kristal Palas - VBA 2:0 (Bolasi 68, Kabaj (penal) 89)

Norič - Lester 1:2

Mbokani 68. - Vordi 28 (penal), Šlup 47.

Mančester siti - Njukasl 5:1

Aguero 42, 49, 50, 60, 62, De Brujne 53. - Mitrović 18.

Aston Vila - Stouk 0:1

Arnautović 55.

Bornmut - Votford 1:1

Marej 28. - Igalo 45.

Sanderlend - Vest Hem 2:2

Flečer 10, Lens 22. - Dženkinson 45+1, Paje 60.

Čelsi - Sautempton 1:3

Viljan 10. - Dejvis 44, Mane 60, Pele 72.

Sjutra

Everton - Liverpul (14.30)

Arsenal - Junajted (17.00)

Svonsi - Totenhem (17.00)

Bonus video: