Jovetić poručio Manćiniju: Moram da pomognem reprezentaciji

Jovetić je, tvrdi „Korijere delo sport“, Manćiniju objasnio da je riječ o važnim utakmicama za njegov nacionalni tim i da ne može, i ne želi da ih preskoči tek tako
0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2015. 13:45h

Od povrede Stevana Jovetića na zagrijavanju pred meč sa Fiorentinom, prošle nedjelje, napravila se prava afera, posebno nakon što je igraču Intera upućen poziv u reprezentaciju Crne Gore.

Italijanski mediji od juče konstantno vrte priču o tome koliko je Jovetićeva povreda zaista ozbiljna, te da li će se odazvati pozivu i igrati protiv Austrije i Rusije.

Kako javlja „Gazeta delo sport“, Jovetić juče nije bio na treningu Intera, niti je u klubu nastavio oporavak od povrede, već je dan proveo u Minhenu, kod doktora Hansa Vilhelma Milera-Volfarta, koji mu je operisao koljeno 2010. godine. List navodi da je nejasno da li je posjeta Njemačkoj obavljena u konsultacijama sa Interovim medicinskim timom, koji njegovo stanje prati svakodnevno. Na osnovu te dijagnoze, tvrdi „Gazeta“, Jovetićev oporavak trajao bi 15-20 dana, što znači da bi preskočio mečeve reprezentacije, a vjerovatno bio spreman za derbi sa Juventusom. 18. oktobra...

Tu na scenu stupa reprezentacija Crne Gore i mečevi sa Austrijom i Rusijom.

„Korijere delo sport“ piše danas da je Roberto Manćini „bijesan“ zbog ovakve situacije. Manćini je, navodno, razgovarao sa Jovetićem i pokušao da ga ubijedi da odustane od dolaska u Podgoricu i posveti se oporavku, ali nije uspio. Jovetić mu je, tvrdi „Korijere delo sport“, objasnio da je riječ o važnim utakmicama za njegov nacionalni tim i da ne može, i ne želi da ih preskoči tek tako!

To se nije dopalo Manćiniju, ali mogućnosti kluba su ograničene – u zvaničnim terminima, klubovi su dužni da puste igrača za utakmice nacionalne selekcije.

Interov medicinski tim trebalo bi do nedjelje da pošalje kompletan izvještaj o povredi doktoru crnogorske reprezentacije. Jovetić će u Podgoricu doputovati u ponedjeljak

Kako navode mediji, najrealnija je opcija da Jovetić protiv Austrije u petak počne na klupi, a da u ponedjeljak zaigra od prvog minuta protiv Rusije.

Bonus video: