Savićević: Jovetić je moj nasljednik, Baloteli kao krava koja prospe 20 litara

94 pregleda 22 komentar(a)
Savićević i Jovetić, Foto: Savo Prelević
Savićević i Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2015. 12:28h

Na pitanje ko je njegov nasljednik u Italiji, u intervjuu za Gazetu delo sport Dejan Savićević je odgovorio:

"Jovetić. Dobro je počeo sezonu, šteta zbog povrede", rekao je Savićević, i ocijenio da li Inter sa našim napadačem može da se bori za titulu:

"Teško je to reći. Ovo prvenstvo nije isto kao prethodne četiri godine, kada je bila jedna ekipa koja je bila apsolutni favorit za titulu, kao što je to bio Juventus. Ove sezone nema favorita. Inter je protiv Fiorentine mogao da ostvari bijeg na tabeli, ali nije uspio. Naprotiv. Sad i Fiorentina može da se uključi u trku, kao i Napoli, koji je odigrao veoma dobro protiv Juventusa. Duel Milana i Napolija će, možda, dati neke odgovore što se tiče prvih pozicija", dodao je bivši fudbaler Milana.

Jovetić poručio Manćiniju: Moram da pomognem reprezentaciji >>>

Savićević je govorio i o vezisti Fiorentine, Marku Bakiću, koji je sada na pozajmici u Speciji, te Luki Đorđeviću, članu druge španske lige, Ponferadine.

“Trudimo se da radimo sa mladim igračima, kako bismo sačuvali njihov talent. Posljednje koje ste vidjeli u Italiji su Bakić u Fiorentini i Đorđević u Sampdoriji. Obojica su napravili pogrešan izbor ekipa. Moraju da idu tamo gdje će igrati, jer su se u svemu tome malo izgubili. Mi, u svakom slučaju, na njih računamo i čekamo ih”, kaže prvi čovjek FSCG.

Jedan od najboljih stranaca u istoriji Milana, sa kojim je 1994. godine bio prvak Evrope, i koji je zbog svojih majstorija dobio nadimak "Genije", o današnjem timu Milana kaže:

"Odgledao sam nekoliko utakmica. Žao mi je, jer je Milan mogao da ima koji bod više. Ali, iskreno, ne vjerujem da ova ekipa može da osvoji Skudeto. Može da bude među tri, ali ispred svih ne", kaže Savićević, koji očekuje povratak Juvea u trku za Skudeto, naravno i Romu.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore je sa današnjim trenerom Milana, Sinišom Mihajlovićem, bio saigrač u Crvenoj zvezdi u najsjajnijem periodu beogradskog kluba, osvojivši Kup šampiona i Interkontinentalni kup.

"Igrali smo zajedno u Zvezdi i reprezentaciji Jugoslavije. Nisam očekivao da će biti trener. Ali, rad sa Manćinijem mu je, svakako, pomogao, i danas mogu da kažem da može da postane veliki trener kao oni koji su ga trenirali, od Boškova do Eriksona. Već je promijenio izgled Milana, koji se bori sa više poštovanja nego u prošloj sezoni, izgleda življe. Siniša nije loš, on je samo žestok momak koji želi pod kontrolom da drži ekipu, koja će pod njegovim vođstvom pružati maksimum", ističe Savićević.

U njegovo vrijeme, Milanu nije nedostajalo ljepršave igre, za dušu navijača. Današnji Milan je drugačiji, a Savićević ima na umu igrača koji bi mogao da igra dobro na njegovoj poziciji...

"Bonaventura može da igra iza napadača. Puno trči ima dobar šut i izvodi slobodne udarce. Honda, sa druge strane, mora da se više uključi u igru, prošle godine je dobro počeo sezonu. Ali, igrač koji mi je najviše zapao za oko je Kučka.

Na pitanje kako komentariše izjavu Silvija Berluskonija da bi Baloteli , takođe, bi dobar iza špiceva, Savićević odgovara:

"Mario može sve da uradi i sve da pokvari. Takav je, nepredvidiv. Što bi mi u Crnoj Gori rekli "kao krava koja da 20 litara a onda sve prospe udarcem nogom u kofu". Milan je prihvatio takvog Balotelija, i niko ne zna kako će se sve završiti, iako je tehnički veliki igrač, najveći u ekipi. Da je Baloteli imao pravi pristup, imao bi već drugačiju karijeru, bez potrebe da toliko mijenja ekipe", rekao je Savićević.

Bonus video: