Rakojević: Tabela je realna

56 pregleda 0 komentar(a)
Rakojević, Foto: Savo Prelević
Rakojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2015. 11:14h

Mladost je lider CFL-a nakon devet kola, pošto je krajem avgusta i početkom septembra bezbolno prebrodila postevropsku krizu, karakterističnu za sve crnogorske klubove koji tokom ljeta ostanu malo duže na međunarodnoj sceni.

Petrovac 2009. godine, Zeta 2012. i Mladost 2013. borili su se za opstanak poslije velikih uspjeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope, prolaska do trećeg ili četvrtog kola.

Upravo je Rakojević prije dva ljeta vodio Mladost do pobjeda protiv Videotona, Senice i epskog dvomeča sa Seviljom, a onda je napustio ekipu nakon samo desetak kola u prvenstvu, zbog dugačke serije loših rezultata.

Ove sezone, međutim, nije takav slučaj - na sjajne rezultate u Evropi, nadovezalo se prvo mjesto u prvenstvu.

"Kriza poslije Evrope je neminovna, mi smo uspjeli da je svedemo na najmanju mjeru. U septembru smo vezali dva poraza, onda nam je i malo pomogla pauza zbog reprezentacije i uspjeli smo da se konsolidujemo", kaže Rakojević za "Vijesti", ističući faktor koji je bio presudan.

"Pomoglo nam je to što imamo veliki broj iskusnih igrača, koji znaju kako da se nose sa takvim sitacijama. I mnogo smo više obratili pažnju na psihološko prevazilaženje problema, nego što smo radili ono što se obično radi".

Kao rezultat stiglo je prvo mjesto i bod prednosti u odnosu na Rudar.

"Prvi smo zahvaljujući našem kvalitetu i nešto slabijim rezultatima ostalih timova koji se bore za vrh. Bez obzira na sve, tabela je realna", ističe Rakojević, smatrajući svoj tim „jednim od kandidata za titulu”.

"Nikada se nismo odricali borbe za titulu, iako smo plasman u Evropu postavili kao glavni cilj prije početka sezone", zaključio je trener Mladosti.

Mladost u utorak gostuje Iskri, a onda slijedi pauza.

Bonus video: