Del Pjero: Jednog dana možda postanem trener

0 komentar(a)
Del Pjero, Foto: Beta AP
Del Pjero, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.10.2015. 18:02h

Legendarni Alesandro del Pjero razmišlja o tome da postane trener. To je izjavio u Škotskoj, tokom jednog turnira u golfu...

"Želim da uzmem malo vremena, da razmislim da li je to pravi put za mene. Prije tri godine nikad ne bih pomislio da budem trener, ali danas, nakon svih iskustava, mogao bih da promijenim mišljenje", rekao je Del Pjero.

Italijanski fudbalski as je, potom, dodao:

"Nakon 20 godina u Italiji, imam samo jednu viziju fudbala. Veliku, fantastičnu, ali samo jednu. Želim da uzmem još malo vremena da odlučim šta je moja budućnost", dodao je Del Pjero i otkrio:

"Nekoliko godina sam bio u kontaktu sa Seltikom, bio sa blizu dolaska, ali smo onda donijeli drugačije odluke. Bilo bi mi drago da sam igrao u Glazgovu, zbog svega onoga što se može osjetiti na terenu zahvaljujući navijačima", zaključio je Del Pjero.

Del Pjero je 19 sezona nosio dres "Stare dame", prije nego što je 2012. godine otišao u Sidnej, dok je prethodnu sezonu igrao za indijski Delhi.

Ostaće upamćen kao najbolji strijelac kluba sa 290 golova, kao i čovjek sa najviše nastupa za klub iz Torina (705).

Sa Juventusom ima osvojenih šest titula šampiona Italije, Ligu šampiona, Kup i četiri superkupa Italije, UEFA Superkup i Intertototo Kup.

Za reprezentaciju Italije upisao je 91 nastup, postigao 27 golova i bio dio ekipe koji je osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj.

Bonus video: