Šokantnih 10 imena na listi

1 komentar(a)
Kutinjo, Foto: Beta/AP
Kutinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.10.2015. 19:29h

Ako „Mundo deportivu” nije „podvaljeno”, lista od 59 igrača koji su kandidati za Zlatnu loptu je najčudnija ikada objavljena.

Katalonski sportski list je pod oznakom „ekskluzivno” objavio dokument iz Fife, a na spisak je makar 10 fudbalera zalutalo.

Svjetski mediji nikako ne mogu čudu da se načude otkud neki igrači među 59 najboljih na svijetu, a najveći sportski radio na svijetu, „Talksport”, napravio je listu 10 senzacija.

10. Filipe Kutinjo

Bilo je iznenađenje kada je prošle godine bio na listi, a i sada je tako. Jeste da Brazilac povremeno bljesne u dresu Liverpula, ali ne da bi bio među najboljima.

9. Vilfred Boni

Napadač iz Obale Slonovače je briljirao za Svonsi, ali ga nema nigdje otkad je stigao u Mančester siti.

8. Heung-Min Son

Korejanac polako postaje idol navijača Totenhema, nakon što je na „Vajt Hart Lejn” stigao za 30 miliona eura, ali nije baš klasa za ovu listu...

7. Andre Aju

Igrač iz Obale Slonovače je odličan u Svonsiju, igra sjajno pod komandom Garija Monka, ali nije kalibar za Zlatnu loptu.

6. David Ospina

Stavljanje čileanskog golmana na listu je jedno od najbizarnijih, pogotovo kada se zna da na njoj nema finaliste Lige šampiona, Đanluiđija Bufona.

5. Karlos Sančes

Vjerovatno se i 30-godišnji Urugvajac iz River Plate pita otkud njegovo ime na spisku.

4. Đovani dos Santos

Dobra je vijest kad je igrač iz MLS lige na spisku, ali bivši napadač Viljareala, a sada LA Galaksija, nije baš kalibar za najprestižniju nagradu.

3. Eduardo Vargas

Čovjek kojeg je Napoli jedva prodao je igrao veoma dobro na Kopa Americi, ali je to premalo da bi bio u konkurenciji.

2. Masimo Luongo

Jeste li ikada čuli za ovog momka? Australijanac italijanskog porijekla igra za engleskog drugoligaša Kvins Park Rendžers. I to je dobro, pošto je prošlu sezonu proveo u trećeligašu Svindon taunu!

1. Kristijan Acu

Reprezentativac Gane je igrao odlično za nacionalni tim, a za klubove... Nije ni igrao. Prošlu sezonu je proveo u Evertonu i proveo na terenu 110 minuta u Premijer ligi, a Čelsi ga je i ove pozajmio novom učesniku elite Bornmutu. Menažder Edi Hau mu još nije dao ni minut.

Na listi je po sedam igrača Barselone i Real Madrida, šest iz Bajerna, pet iz Mančester sitija, po četiri iz Čelsija i Juventusa, čija su dva bivša igrača - Karlos Teves i Arturo Vidal - takođe na listi.

Bonus video: