Albancu koji je pustio dron zabranjen dolazak na utakmicu Albanija - Srbija

96 pregleda 2 komentar(a)
Srbija - Albanija, Foto: Beta/AP
Srbija - Albanija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.10.2015. 10:21h

Ismailu Morini, koji je priznao da je podigao dron na utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu, biće zabranjen ulaz na stadion u Elbasanu, saopštio je danas generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) Ilir Šuljku.

On je za lokalni portal Panorama sport kazao da "Morina neće moći da prisustvuje utakmici i da je to sigurno 1000 odsto".

Šuljku kaže da će bezbjednost na meču biti na najvišem nivou i dodao da je ovaj događaj za (FSHF) samo još jedna fudbalska utakmica i da će se u tom duhu i pripremati.

Isti portal prenosi izjavu Morine da on nije terorista i da mu je žao što je donešena takva odluka, te da su to Savez i policija mogli da drže u tajnosti.

Mediji u Albaniji pišu o ovoj utakmici kao o najvažnijoj u poslednjih nekoliko godina i šest dana uoči meča sve naslovne strane sportskih časopisa posvećene su duelu Albanije i Srbije.

Kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo između Albanije i Srbije igra se u Elbasanu 8. oktobra, a nosi poseban rizik pošto je prvi duel dva tima u oktobru prošle godine u Beogradu prekinut nakon incidenata, jer se u 41. minutu iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. Velike Albanije.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč sa 3:0 u korist Albanije, a nakon te odluke došlo je i do "razmjene mišljenja" na Tviteru između premijera Edija Rame i Aleksandra Vučića.

Dvojica premijera, kako je ranije najavljeno, zajedno će posmatrati utakmicu u Elbasanu.

Bonus video: