Dokumentarac „Barsin san“ uskoro u bioskopima

1 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.10.2015. 09:58h

„Emotivno putovanje u dušu Kluba“ – tako je evropski šampion Barselona predstavila dokumentarni film „Barsin san“, koji će svjetsku premijeru imati 9. oktobra.

Režiser Žordi Ljompart dvije godine je sakupljao materijal, nastojeći da pruži uvid u 115 godina istorije katalonskog fudbalskog i sportskog giganta.

„Barsa je zaslužila da ima dokumentarni film poput ovog, u kome se objašnjava zbog čega je njena istorija tako posebna i istražuje njen revolucionarni doprinos modernom fudbalskom spektaklu. Brojni navijači biće iznenađeni količinom anegdota i istorijskih fakata koji otkrivaju zašto je Barselona više od kluba“ – rekao je Ljompart o svom dokumentarcu.

U filmu se pojavljuju Leo Mesi, Andres Inijesta, Žerar Pike, zatim nekadašnji igrači i treneri Krojf, Van Gala, Kuman, Lineker, Reksač, Abidal, istoričari, novinari i – Pau Gasol.

Barselona je osnovana 29. novembra 1899. godine, a u istoriji koja se protegla na tri vijeka osvojila je pet pehara evropskog šampiona (1992, 2006, 2009, 2011, 2015), 23 titule španskog prvaka i 27 puta bila najbolja u Kupu kralja.

Bonus video: