Utakmica u Elbasanu biće organizovana perfektno

1 komentar(a)
Srbija - Albanija, Foto: Reuters
Srbija - Albanija, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.10.2015. 17:57h

Portparolka Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) Jona Derviši rekla je danas Tanjugu da su sve karte za utakmicu između Albanije i Srbije rasprodate i poručila da će meč državnih timova biti organizovan perfektno.

Ona je potvrdila da će 100 studenata iz Srbije prisustvovati utakmici u Elbasanu i da će oni biti gosti albanskih studenata.

"U ovom trenutku mogu da kažem da su sve karte za utakmicu rasprodate. One su dugo bile u onlajn prodaji i sve su kupljene u rekordnom vremenskom periodu. Možemo da kažemo da se ta utakmica ovdje smatra utakmicom vijeka", kazala je Derviši.

Što se tiče bezbjednosti na predstojećem meču, portparolka FSHF navela je da su preduzete sve potrebne mjere i da već postoji koordinacija između bezbjednosnih službi i svih aktera, ali da ona o tome ne može da govori.

"Preduzete su mjere od strane državne informativne agencije (SISH) i od strane državne policije da bi sve bilo organizovano u najboljem redu i da bi imali što bezbjedniju utakmicu. Ne mogu da dam zvanične podatke, jer to je stvar Ministarstva unutrašnjih poslova, ali mogu da kažem da će organizacija meča biti perfektna", kazala je Derviši.

Prema njenim riječima, od strana Vlada Albanije i Srbije pokrenuta je inicijativa za kulturnu razmjenu između mladih koja podrazumeva da 100 najboljih srpskih studenata dođe u Albaniju i budu gosti albanskih studenata.

"To će biti razmjena iskustava i na kraju će oni zajedno otići da gledaju utakmicu između Albanije i Srbije u Elbasanu. Studenti nisu navijači, već gosti, i to je normalan proces koji potiče od sastanaka zvaničnika u Berlinu", rekla je Derviši.

Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se u Elbasanu 8. oktobra, a nosi poseban rizik pošto je prvi duel dva tima u oktobru prošle godine u Beogradu prekinut nakon incidenata koji su usljedili, jer se u 41. minutu meča iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. Velike Albanije.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč sa 3:0 u korist Albanije, a nakon te odluke došlo je i do "razmjene mišljenja" na Tviteru između premijera Edija Rame i Aleksandra Vučića.

Dvojica premijera, kako je ranije najavljeno, zajedno će posmatrati utakmicu u Elbasanu.

Bonus video: