Murinjo nije muški šovinista

Najstarija fudbalska asocijacija na svijetu, FA Engleske odbacila je optužbe na račun trenera Čelsija Žozea Murinja da se diskriminatorski odnosio prema bivšem ljekaru "plavih" Evi Karneiro
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Beta-AP
Žoze Murinjo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.10.2015. 08:55h

Najstarija fudbalska asocijacija na svijetu, FA Engleske odbacila je optužbe na račun trenera Čelsija Žozea Murinja da se diskriminatorski odnosio prema bivšem ljekaru "plavih" Evi Karneiro.

FA je utvrdila da Portugalac nije imao drugačiji pristup i kritike prema radu ljekarke Čelsija, zbog njenog pola i optužbe prema Murinju su neosnovane.

Istragu prema Murinju pokrenula je organizacija Žene u fudbalu (WiF), koja je tvrdila da se Murinjo prema Karneiro ophodio kao muški šovinista i da je njegovo obraćanje imalo karakter seksističkog prilikom otkaza ljekarki.

Murinjo je otkaz Kareniro uručio nakon utaklmice 1. kola u Premijer ligi sa Svonsijem (2:2), jer je bio nezadovoljan njenim radom.

"Medicinsko osoblje, ali i bilo ko drugi poput sekretara, ako već sjedi na klupi za igrače mora da razumije igru. Mi smo u jednom trenutku ostali sa osam igrača na terenu, samo zbog toga što medicinsko osoblje nije dobro procijenilo situaciju, iako je i meni kao laiku bilo jasno da je udarac koji je primio Azar bio nedovoljno jak da ga izbaci iz igre", kazao je tada Murinjo.

FA je na sastanku odlučila i da podrži kandidaturu Mišela Platinija za prvog čovjeka Fife, iako je sadašnji predsjednik Uefe osumnjičen da je primio sumnjivi platni nalog od Fife od 1,6 miliona eura.

"Mi vjerujemo Platiniju, i mišljenje nam može promijeniti samo čvrst dokaz da je zaista učestvovao u sumnjivim transakcijama", oglasila se FA.

Bonus video: