Ronaldo stigao Raula, preokreti Junajteda i Sitija

Ronaldu treba het-trik u Malmeu kako bi dostigao Raula i postao najbolji strijelac Reala svih vremena. Siti se vadi u Menhengladbahu, Juventus sa Seviljom
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.09.2015. 20:41h

Real je slavio u Malmeu, a Kristijano Ronaldo pomjerio granice - Portuagalac se sa dva pogotka izjednačio sa Raulom na vrhu liste najboljih strijelaca "merengesa" svih vremena (323 gola), ujedno postigao svoj 500. i 501. gol u karijeri!

Za 50, za 100 godina, pričaće se o gol-mašini koja je harala fudbalskim terenima početkom 21. vijeka. Naravno, uz Lea Mesija...

"Srećni smo zbog Kristijana, nevjerovatno je kakve stvari radi na terenu. On je legenda Reala", kazao je bek Madriđana Arbeola.

U subotu, u gradskom derbiju protiv Atletiko Madrida, CR7 će imati priliku da postane najbolji strijelac najvećeg svjetskog kluba.

"Ne vjerujem da će ikada prestati da pogađa", kazao je za Ronalda Rafa Benites.

Real će za to vrijeme mirno spavati na prvom mjestu grupe D Lige šampiona, sa boljom gol-razlikom od Pari Sen Žermena, koji je slavio u Ljvovu protiv Šahtjora.

Lider grupe dobiće se u dva međusobna Ronalda i Ibrahimovića koja slijede...

Englezi odahnuli, preokreti Sitija i Junajteda

BBC je prošle sedmice komplikovanom računicom upozorio engleske klubove da bi mogli da izgube jedno mjesto u Ligi šampiona, na račun italijanske Serije A, ukoliko nastave da gube u evropskim kupovima.

Kada su sinoć Arsenal i Čelsi izgubili od Olimpijakosa i Porta, te broj poraza engleskih klubova u LŠ ove sezone povećali na pet (na samo šest utakmica) činilo se stvarno da Premijer liga klizi ka ponoru.

Zato su večerašnje pobjede Mančester junajteda i Mančester sitija, protiv njemačkih klubova Volfsburga i Borusije Menhengladbah, stigle kao spas za ostrvski fudbal...

"Dobre vijesti, klupski koeficijenti se mijenjaju. Engleska trenutno vodi sa 4.125 prema 3.000 u odnosu na Italiju", objavio je "Gardijan".

I Junajted i Siti slavili su nakon velikih preokreta. Dakle, gubili su i jedni i drugi!

Kaliđuri je nakon fantastične akcije zaledio Old traford već u 4. minutu i doveo "vukove" u vođstvo, ali Junajted nije padao. Razliku je napravio Huan Mata, koji je u 34. minutu pogodio iz penala za 1:1, a početkom nastavka maestralno asistirao Smolingu petom za veliku radost Luisa van Gala.

"Nismo pali nakon primljenog gola, to nas je motivisalo - igrali smo dobro, stvorili mnogo šansi i zasluženo pobijedili", kazao je Smoling.

Junajted se vraća, nakon poraza u Ajndhovenu u prvom kolu, a vraća se i Siti - ekipa Manuela Pelegrinina preživjela je pakao u Menhengladbahu za prve bodove u Ligi šampiona ove sezone.

Na "Borusija parku", Džo Hart je činio čuda u prvom poluvremenu, odbranio je i penal Rafaelu, ali je konačno kapitulirao početkom nastavka, kada je školski savladao Štindl. Uz poraz od Juventusa u prvom kolu bio je to veliki znak za uzbunu, no "građani" su se izdigli i pogocima Otamendija (prvi u dresu Sitija) i Aguera iz penala u posljednjem minutu stigli do velike pobjede.

Siti sada ima puno lakši put do osmine finala, ali teško će do prvog mjesta. Jer, u grupi D pita se Juventus.

"Stara dama" je golovima Morate i Zaze srušila Sevilju i zaokružila najčudniji start sezone ikada. Torinezi, naime, imaju više pobjeda u Ligi šampiona, iako su odigrali samo dva meča, nego u Seriji A, gdje su već odigrali šest utakmica, a slavili samo jednom.

"Imao sam dobar predosjećaj. Ekipa raste, vjerujem da ćemo to prenijeti i na domaće prvenstvo", kazao je Masimilijano Alegri.

Noć za pamćenje imao je Alvaro Morata, koji je postao prvi Španac u istoriji koji je tresao mreže na pet uzastopnih utakmica u Ligi šampiona. Pogađao je u oba polufinala protiv Reala prošle sezone, potom u finalu protiv Barselone, a ove sezone u oba dosadašnja meča grupne faze.

Samo je Ronaldo (devet) u 2015. godini dao više golova u Ligi šampiona od Morate (sedam).

Benfika šokirala Atletiko

Iznenađenje večeri predstavlja poraz Atletika na "Visente Kalderonu" od Benfike. "Kolćonerosi" su vodili, promašili nekoliko dobrih šansi, a onda dozvolili da ih Niko Gaitan, golom i asistencijom, maltene sam dobije.

"Ovo je rezultat koji nismo željeli, ali i dalje mirno spavamo. Drugi smo u grupi i to je dobra pozicija za cilj koji smo postavili - prolaz u osminu finala", kazao je Dijego Simeone.

Astana je ispisala istoriji osvojivši prvi bod, postigavši prvi gol u Ligi šampiona, u remiju sa Galatasarajem (2:2). Zapravo, Turci su dva puta pogidili sopstvenu mrežu!

Tok mečeva:

90+1. min: Preokret Mančester sitija u Menhengladbahu. Serhio Aguero je pogodio iz penala i spasio kožu Manuela Pelegrinija - "građani" se vraćaju u igru za plasman u nokaut fazu, nakon poraza od Juventusa u prvom kolu.

90. min: Ronaldo je stigao Raula na prvom mjestu najboljih strijelaca svih vremena! Portugalac potvrđuje trijumf u Malmeu (2:0), svojim 323. golom u dresu "kraljevskog kluba".

Juventus ima više pobjeda na dvije utakmice Lige šampiona ove sezone, nego na šest mečeva u Seriji A...

90. min: Gol Zlatana Ibrahimovića - 3:0 za Pari Sen Žermen na gostovanju Šahtjoru.

88. min: Zaza potvrđuje pobjedu Juventusa protiv Sevilje. "Stara dama" vodi 2:0.

87. min: Zicer za Ronalda da izjednači rekord Raula, sjajna obrana golmana Malmea Jolanda.

80. min: U finišu nema golova, ali pljušte isključenja - crveni karton za Arijasa (PSV), na gostovanju CSKA...

78. min: Real će finiš utakmice u Malmeu igrati sa igračem manje, drugi žuti karton dobio je Jotun.

75. min: Utakmice ulaze u finiš, sigurnu prednost ima samo Pari Sen Žermen na gostovanju Šahtjoru u Ljvovu (2:0). Atletiko gubi od Benfike na "Visente Kalderonu", što je najveće iznenađenje večeri.

Alvaro Morata (Juventus) postao je prvi Španac u istoriji koji je postizao golove na pet uzastopnih utakmica u Ligi šampiona! Prošle sezone na oba meča polufinala i u finalu, ove sezone na dvije prve utakmice u grupnoj fazi.

67. min: Drama u Moskvi - PSV je gubio 3:0, sada je 3:2. Mrežu CSKA opet je pogodio Lestjen.

65. min: Prvi gol Otamendija u dresu Mančester sitija, "građani" su izjednačili u Menhengladbahu. Argentinac, koji je ranije na meču skrivio penal, pogodio je nakon kornera Fernanda i šuta Demikelisa. Lopta je, doduše, već bila prešla gol crtu poslije udarca Demikelisa, ali sudija nije ništa signalizirao...

60. min: PSV je smanjio u Moskvi, Lestjen je pogodio za 3:1.

54. min: Mančester siti gubi u Menhengladbahu! Revija promašaja je završena, Štindl je napokon otključao bravu Džoa Harta. Manuel Pelegrini je u velikim problemima.

Kakva asistencija Huana Mate! Španac je petom prebacio odbranu Volfsburga, a Smoling uklizao i pogodio mrežu.

Take a bow @juanmata8. One of the finest assists you'll ever see! #MUFCvWOB https://t.co/GaZIDwPQu0

— United Peoples TV (@UnitedPeoplesTV) September 30, 2015

53. min: Preokret Mančester junajteda protiv Volfsburga. Smoling, na centaršut Mate, pogađa za 2:1.

51. min: Kakav preokret Benfike na "Visente Kalderonu". Gaitan, strijelac prvog gola, poigrao se sa odbranom Atletika i asistrao Gedešu, koji je u padu pogodio za 1:2.

Počela su druga poluvremena, velikim promašajem napadača Menhengladbaha Rafaela protiv Mančester sitija.

Poluvremena na svim utakmicama

45. min: Dumbija je propustio šansu da upiše het-trik u prvom poluvremenu - promašio je penal, ostalo je 3:0 za CSKA protiv PSV-a.

Pogodak u Malmeu bio je 500. pogodak Kristijana Ronalda u karijeri. Kakva brojka...

41. min: Juventus pati u Seriji A, ali gazi u Ligi šampiona - "stara dama" vodi protiv Sevilje, gol je dao Morata, asistirao Barzalji...

37. min: Sjajan gol Nika Gaitana, Benfika je izjednačila protiv Atletika u Madridu!

36. min: Treći gol za CSKA - PSV u Moskvi gubi sa 3:0! Drugi gol Dumbije na meču, ovog puta iz penala!

34. min: Izjednačenje na Old trafordu. Jedan igrač Volfsburga igrao je rukom u svom šesnaestercu, a Mata sa bijele tačke izjednačio na 1:1.

Najmanje 20 navijača Real Madrida uhapšeno je danas u Malmeu zbog nedoličnog ponašanja, uoči utakmice. Kako je saopštila švedska policija, dvojica su uhapšena zbog fizičkog napada, dok su ostali pritvoreni zbog ometanja javnog reda i mira. Još nema izveštaja o eventualnim povređenima u incidentima, koji su zabeleženi oko tri sata pre početka susreta.

29. min: Stiže gol Kristijana Ronalda! Real vodi u Malmeu, Portugalcu fali samo pogodak da se izjednači sa Raulom na vječnoj listi najboljih strijelaca Reala ikada (323 gola). Asistent je bio Isko.

24. min: Atletiko je u Madridu poveo protiv Benfike. Gol Koree, asistencija Grizmana.

23. min: PSŽ grabi ka pobjedi u Ukrajini - pogodio je David Luiz, 2:0 za "svece" protiv Šahtjora. Korner Maksvela, trzaj glavom Orijea i pomalo slučajan gol, butinom, brazilskog defanzivca...

21. min: CSKA gura po planu - 2:0 za "armejce" protiv PSV-a. Sjajan gol Dumbije glavom na centaršut Fernandeša.

19. min: Kakva šansa za Borusiju Menhengladbah, kakva sreća za Mančester siti - Rafael je promašio penal, koji je nad njim skrivio Otamendi. Bravurozna odbrana Džoa Harta, Pelegrini ponovo diše...

16. min: Zicer za Ronalda u Malmeu, ostaje 0:0...

8. min: Vodi i CSKA - napadač Musa je pogodio mrežu PSV-a na Himki areni u Moskvi. Korner je izveo Zoran Tošić.

7. min: Pari Sen Žermen vodi na gostovanju Šahtjoru. Maksvel je centrirao, Orije glavom savladao Pjatova.

Odbrana Junajteda matirana je iz sedam poteza - sedam dodavanja fudbalera Volfsburga, što se vidi na grafici BBC-ja:

5. min: Počelo je iznenađenjem - Volfsburg vodi na "Old trafordu"! Danijel Kaliguri doveo je "vukove" u vođstvo protiv Junajteda. Van Gal je u problemu.

Utakmice su počele!

Na šest utakmica u Ligi šampiona ove sezone, engleski klubovi doživjeli su nevjerovatnih pet poraza - čast Premijer lige pokušaće večeras da sačuvaju Siti i Junajted, u utakmicama 2. kola u grupama A, B, C i D.

Mančesterski giganti ne igraju samo za spas engleskog fudbala, već i za svoju kožu: Sitiju nakon neočekivanog poraza od PSV-a treba pobjeda u Menhengladbahu, a slično je sa "đavolima", koji takođe igraju sa njemačkim klubom - Volfsburgom, ali na svom stadionu.

Real gostuje Malmeu, a svijet i dalje čeka Kristijana Ronalda da probije magičnu granicu - trebaju mu dva gola da izjednači, a tri da prestigne Raula (323 gola), najboljeg strijelca u istoriji Reala.

Astana je ranije danas upisala prvi, istorijski bod u Ligi šampiona, remijem sa Galatasarajem u Kazahstanu. Meč će se pamtiti po nevjerovatna tri autogola.

Rezultati:

Grupa A

Malme - Real M. 0:2

Ronaldo 29, 90.

Šahtjor - PSŽ 0:3

Orije 7, David Luiz 23, Ibrahimović 90.

Grupa B

Mančester j. - Volfsburg 2:1

Mata 34 (penal), Smoling 54. - Kaliguri 5.

CSKA M. - PSV 3:2

Musa 8, Dumbija 21, 36 (penal) - Lestjen 60, 67.

Grupa C

Astana - Galatasaraj 2:2

Baita 77 (autogol), Karole 89 (autogol) - Kisa 31, Erik 86 (autogol)

Atletiko M. - Benfika 1:2

Korea 23. - Gaitan 37, Gedeš 51.

Grupa D

Juventus - Sevilja 2:0

Morata 41, Zaza 87.

Borusija M. - Mančester siti 1:2

Štindl 54. - Otamendi 65, Aguero 90 (penal)

Bonus video: