Mančester siti plesao za 1. mjesto, Morata nosio Čelsi do trijumfa

Agero je postao tek treći igrač koji je postigao bar 150 golova za jedan klub u Premijer ligi. Ispred njega su samo Tijeri Anri sa 175 i Vejn Runi sa 183
0 komentar(a)
Serhio Aguero, Foto: Reuters
Serhio Aguero, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.11.2018. 18:20h

Mančester siti je na svom terenu sa 6:1 savladao Sautempton i osamostalio se na čelu Premijer lige sa dva boda od Liverpula, sa kojim se izjednačio Čelsi, trijumfom nad Kristal Palasom - 3:1.

Siti je na "Etihadu" poveo već u 6. minutu nakon autogola Veslija Hoeda. Sane je prošao po lijevoj strani i pokušao da loptu proslijedi u dalji ugao ali je defanzivac Sautemptona sproveo u sopstvenu mrežu.

U 12. minutu aktuelni šampion duplirao je prednost preko Serhija Aguera. Rahim Sterling je previše lako probio po desnoj strani i asistirao Argentincu koji se nalazio na svega par metara od gola i pogodio za 2:0.

Ovim pogotkom Aguero je postao tek treći igrač koji je postigao bar 150 golova za jedan klub u Premijer ligi. Ispred njega su samo Tijeri Anri sa 175 i Vejn Runi sa 183.

Igrao se 18. minut kada je Sterling centrirao, Liroj Sane glavom dodao loptu a David Silva sa nekih desetak metara volejom povisio na 3:0.

Bertrand je u 30. minutu uputio odličnu loptu za Denija Ingsa, ovaj bio brži od golmana Sitija koji pravi prekršaj za najstrožu kaznu. Nepogrješiv sa bijele tačke bio je upravo Ings - 3:1 za Siti.

Siti je i dalje napadao, a pred odlazak na odmor, u sudijskoj nadoknadi, Aguero je sa lijeve strane pronašao Sterlinga na drugoj stativi, Englez je primio loptu, driblingom izbacio Bertranda i poslao je iza leđa Mekartija za 4:1.

Sautempton je u drugom poluvremenu zaigrao bolje. U 48. minutu je Vard-Praus šutirao u Edersona a odbitak nije iskoristio strijelac jedinog gola za "svece" Ings. Ings je u 55. minutu nakon izvedenog kornera pokušao glavom da postigne pogodak ali njegov udarac golman Sitija skida sa gol linije.

Sane je u 62. minutu pogodio stativu, a pet minuta kasnije Aguero je ponovo asistirao Sterlingu koji sa desne strane šalje loptu u dalji ugao za 5:1.

Sedam minuta prije kraja viđena je velika šansa za Longa, odlično je iskontrolisao pas Armstronga upućen sa desnog boka, ali je ipak na kraju pogodio samo spoljni dio mreže.

Konačnih 6:1 postavio je Sane na dodavanje Sterlinga u sudijskoj nadoknadi.

Čelsi je takođe opravdao ulogu favorita porazivši Kristal Palas sa 3:1, čime se izjednačio sa Liverpulom na drugom mjestu Premijer lige.

Dvostruki strijelac bio je Alvaro Morata.

"Plavci" su poveli golom Morate u 32. minutu na asistenciju Pedra.

Tri minuta kasnije Vilijan je zatresao mrežu Kristal Palasa ali je gol poništen jer se Brazilac nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

U 53. minutu došlo je do izjednačenja kada je Endrju Taunsend iskoristio dodavanje MekArtura i iskosa sa desne strane pogodio dalji ugao.

Deset minuta kasnije Henesi je odlično intervenisao na udarac Davida Luiza glavom.

Eden Azar je zamijenio Vilijana u 64. minutu a samo minut kasnije bio je asistent Morati za njegov drugi pogodak. Slobodan udarac izveo je Belgijanac i pronašao Moratu koji se odlično snašao i ponovo donio prednost Čelziju - 2:1.

Čelzi je u 70. minutu riješio pitanje pobjednika. Markos Alonso poslao je sa lijeve strane jaku loptu po zemlji, ona je protutnjila kroz šesnaesterac Kristal Palasa a na pravom mjestu našao se Pedro koji matira Henesija za 3:1.

U posljednjem minutu meča, Morata je imao šansu da postigne het trik, izašao je sam pred golmana ali njegov pokušaj loba je uhvatio Henesi pa je ostalo 3:1.

Rezultati:

Mančester siti - Sautempton 6:1

Čelzi - Kristal Palas 3:1

Bonus video: